Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 maj, 2016

BK Häcken mot Djurgården: Djurgården gästar Bravida Arena

Hur kan du se BK Häcken mot Djurgården online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Ligger åtta

Djurgården hade inför säsongen förhoppningar om att kunna vara med i det absoluta toppskiktet och kriga. Säsongsinledningen har dock inte blivit den som stockholmarna hade önskat, och efter elva omgångar ligger man bara på åttonde plats.

I flera matcher har Djurgården underpresterat och inte sett ut som ett topplag. Dessutom har man under säsongsinledningen inte lyckats vända sitt otroligt svaga facit i derbyspelet, trots två försök.

0-3 och 3-0

Det har varit svårt att veta var man har haft det här Djurgårdens IF under säsongsinledningen. Detta visades tydligt i klubbens två senaste matcher. I förrförra omgången tog man emot Kalmar FF på Tele2 Arena.

Inför 11 114 åskådare gjorde stockholmarna en riktig plattmatch, och Kalmar FF kunde vända hem med en imponerande 3-0-seger i bagaget. I omgången därpå, hemma mot Helsingborg skulle vi få se ett annat Djurgården.

Redan i den tolfte minuten gav Sam Johnson stockholmarna ledningen, som var ett nummer större än Helsingborg. Slutresultatet skrevs till slut till 3-0 till Djurgården.

13 poäng

Även BK Häcken har underpresterat under den allsvenska säsongsinledningen. På de inledande elva omgångarna har göteborgarna skrapat ihop 13 poäng. Det gör att man ligger på tolfte plats, med endast tre poäng ner till kvalstrecket.

På sistone har BK Häcken dock visat upp fin form, och man har gått obesegrade ifrån sina tre senaste omgångar. Man kom till förra omgångens möte mot Kalmar FF med två raka segrar i bagaget. Då hade man kunnat avfärda både Jönköpings Södra och Falkenbergs FF.

Mot Kalmar FF spelade Häcken en jämn match. Ett mål vardera av Paulinho och Marcus Antonsson, i mitten av andra halvlek, såg till att lagen fick dela på poängen.

När spelas matchen mellan BK Häcken och Djurgården?

Matchen i Allsvenskan mellan BK Häcken och Djurgården spelas klockan 17:30 söndagen den 29 maj.

När BK Häcken tog emot Djurgården förra säsongen slutade mötet oavgjort, 1-1. I Stockholm var det Djurgården som var starkare och kunde vinna mötet med 2-1.

I förra säsongens sluttabell skiljde det bara en placering mellan lagen. Djurgården slutade sexa, sex poäng före sjuan BK Häcken.

Det är alltså två väldigt jämna lag som möts på Bravida Arena på söndagskvällen. Inget av lagen har kunnat prestera så bra under säsongsinledningen som man har hoppats, och båda lagen kommer därför vara väldigt sugna på att gå ifrån mötet med tre poäng.

För att Djurgården ska ha chans på topplaceringarna som ger Europaspel, krävs det att man börjar leverera bättre resultat, och är mindre ojämna än man hittills har varit under säsongen.

Vårt tips är att lagen på nytt spelar en jämn match, och att lagen får med sig en poäng vardera från mötet.

Bet365 Live Streaming

Bild: bkhacken.se

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar