Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 nov, 2012

Anspänningen hos spelarna blir viktig

Den närmaste veckan vet vi om det blir Gif Sundsvall eller Halmstad BK som får spela allsvensk fotboll 2013. Kvalet inleds på lördag på Örjans Vall innan returen spelas på Norrporten lördagen efter.

– Det var ju som förväntat en tuff resa genom Superettan, det är en tuff serie men vi har gjort en bra säsong om vi summera 30 omgångar. Oftast leder 56 poäng till en bättre placering än en kvalplats, säger Halmstads tränare, Jens Gustafsson, till klubbens hemsida.

Halmstad var länge med och slogs om den andra direktplatsen till Allsvenskan men fick till slut ge sig mot Brommapojkarna. Nu väntar 180 avgörande minuter för hallänningarna.

– Möjligheter, inspirerande, kul, mycket folk, små marginaler, summerar Gustafsson synen på de kommande kvalmatcherna och fortsätter:

– Anspänningen hos spelarna kommer att bli viktig. Vi ser det som en möjlighet och att det ska bli roligt. 180 minuters koncentration där vi spelar vårt eget spel. Sundsvall är ett bra lag, ett passningsskickligt lag som blir en tuff nöt att knäcka. Vi måste komma ihåg vad som tagit oss hit; hårt jobb, bra organisation och bra passningsspel. Vi måste våga spela vårt eget spel.

Dubbelmötet mellan HBK och Giffarna känns på förhand vidöppet.

– Så klart har vi oerhört goda chanser, så är det alltid i ett kval. Sundsvall har ett annat tempo i sig men vi har gjort en bra säsong och vi har många spelare som har utvecklats mycket under säsongen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar