Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 nov, 2017

Sveriges startelva mot Italien – Claesson från start

Sveriges startelva i kvällens match bjuder på en överraskning – Jakob Johansson förpassas till bänken till förmån för Viktor Claesson.

Kvällens startelvor är inte inlämnade och därmed inte slutgiltiga än, men Janne Andersson har nu meddelat vilka spelare han tänker ta ut. Den enda överraskningen är att Jakob Johansson, som varit ordinarie under merparten av kvalet, inte startar.

Istället för Jakob Johansson har Janne Andersson valt att ställa upp med Sebastian Larsson och Albin Ekdal centralt, och till höger startar Viktor Claesson. Nedanför Claesson tar Emil Krafth som väntat högerbacksplatsen istället för avstängde Mikael Lustig.

Jämfört med matchen mot Holland senast har Janne Andersson alltså tagit in Krafth och Ekdal, och plockat bort Lustig (avstängd) och Johansson.
Hur tänker du när du tar ut en startelva och hur mycket tar du hänsyn till motståndet?
– Nu kan jag nästan hålla ett föredrag om en laguttagning, säger Janne Anderson. Men jag väger in många delar i det. Framför allt hur man själv vill spela men motståndet påverkar också och det är lite om hur spelarna är i form och så vidare. Det är en mix av allting, jag väger in väldigt mycket i en laguttagning.

Sveriges startelva

Olsen
Krafth – Granqvist – Lindelöf – Augustinsson
Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg
Toivonen – Berg

Bänk:
Karl-Johan Johnsson
Filip Helander
Pontus Jansson
Johan Larsson
Martin Olsson
Victor Claesson
Jimmy Durmaz
Marcus Rohdén
Ken Sema
Gustav Svensson
John Guidetti
Isaac Kiese Thelin

”Ingen risk för underskattning”

Italien är klara favoriter i detta playoff-spel, och för att Sverige ska ha en chans att ta sig vidare krävs två 100-procentiga insatser. Men den som hoppas på att förbundskapten Giampiero Ventura ska underskatta Sverige, lär bli besviken.
– Vi är medvetna om vikten och svårigheten i dessa två matcher, säger Ventura. Vi möter ett lag som slog Frankrike och eliminerade Holland, så det finns ingen risk för underskattning.

Pontus Jansson hade Ventura som tränare under sin tid i Torino, och har berättat om när Torino skulle möta Brommapojkarna i Europa League-kval 2014. Då hade Ventura långa taktikgenomgångar om just BP, som åkte ur Allsvenskan samma år och som hade fått sin kvalplats endast för att man vunnit en fair play-liga.

Italiens förväntade startelva

Buffon
Barzagli – Bonucci – Chiellini
Candreva – Parolo – De Rossi – Verratti – Darmian
Immobile – Belotti

Bänk:
Gianluigi Donnarumma
Mattia Perin
Davide Astori
Daniele Rugani
Davide Zappacosta
Fernardo Bernardeschi
Alessandro Florenzi
Roberto Gagliardini
Jorginho
Marco Parolo
Éder
Manolo Gabbiadini

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar