Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 nov, 2017

Biljetterna slutsålda till Sveriges playoff-match på Friends Arena

Biljetterna till Sveriges hemmamöte med Italien har sålt som smör, och vi går mot en ny publikfest.

Mot Luxemburg slog Sverige publikrekord – aldrig tidigare har Friends Arena haft så många som 50 022 besökare på en match. I matchen mot Italien fortsätter Sverige på samma bana – efter att Friends Arenas biljettsajt kraschat vid första biljettsläppet, sålde biljetterna slut på bara några timmar när det gjordes ett nytt försök.

Sedan Italien meddelat att de valt att lämna tillbaka 1000 biljetter av den kvot man tilldelats, släpptes dessa 1000 biljetter till svenskarna igår. Även dessa biljetter gick åt väldigt fort, och har alltså sålt slut. Nu går vi således mot ett nytt potentiellt publikrekord.

Svenska fans bland Europas bästa

Svenskar är kända för att vara väldigt trogna sitt landslag, och inte minst våra bortaföljen har länge hört till Europas allra bästa. På EM- och VM-slutspel är Sverige alltjämt ett av de länder som har flest tillresta supportrar på matcherna.

Supporterföreningen Camp Sweden är ett av de initiativ som jobbar för att bygga och förbättra det svenska landslagets supporter och -läktarkultur, och brukar bland annat anordna ett läger för svenskar under internationella mästerskap. Inför matchen mot Italien anordnas en samling klockan 16:00, då bland annat mat, dryck och en liten konsert står på schemat.

– Jag har aldrig sett Sverige ha dåligt stöd, sa John Guidetti efter matchen mot Luxemburg. Oavsett om vi spelar hemma, borta så är det fantastiskt. Det är därför det är så jäkla kul att representera svenska landslaget, man känner en enorm stolthet att kliva in här. Fansen betyder allt.

Avspark för matchen på Friends Arena är fredag klockan 20:45. Returen spelas på San Siro på måndag, även den med avsparkstiden 20:45.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar