Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 5 feb, 2024

Topptipset, 5 februari, 2024

Måndagens Topptips ser lovande ut på förhand med 250 000 kronor i extrapengar och ett riktigt fint skrälldrag på Stadio Olimpico. Brentford är en annan skräll som skulle höja utdelningen rejält men vi har svårt att se Thomas Franks adepter räcka till mot ett hänsynslöst Manchester City. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Att spela hos Svenska Spel är väldigt smidigt. Det är ett av de spelbolag som har BankID registrering. Du kommer sedan kunna sätta in pengar med Swish på ditt nyskapade konto. Notera gärna att du behöver vara minst 18 år för att spela hos Svenska Spel. Endast ansvarsfullt spelande rekommenderas.

1. Brentford – Manchester City, 2

Manchester City hade bekymmer mot Brentford i fjol och förlorade såväl hemma som borta med uddamålet. Att Thomas Franks adepter skulle vara lika framgångsrika denna säsong är högst osannolikt. Arrangören har presterat på en betydligt lägre nivå gentemot fjolåret och hela sju spelare saknas till måndagens drabbning. Vi förväntar oss att “The Bees” kommer lyckas bättre under våren i och med Ivan Toneys återkomst men i rådande skick ska Brentford inte räcka till mot ett lag av Manchester Citys kaliber. Tvåan kommer bli hårt ansatt men det finns bättre skrälldrag att jaga på kupongen.

> Läs mer om hur man sänder Premier League streams på nätet

2. Roma – Cagliari, 1

Roma har ännu inte tappat poäng med Daniele De Rossi vid rodret men rent spelmässigt så övertygade “Vargarna” inte mot varken tabelljumbon Salernitana eller Verona. Arrangören vann båda matcherna med 2-1 och anmärkningsvärt är att de gulröda endast noterades för två skott mot mål i respektive match. Detta kommer inte hålla i det långa loppet och att ettan streckas upp till skyarna är för oss oförståeligt. Cagliari har inte direkt rosat marknaden denna säsong men ska utan tvekan ses med bättre förutsättningar än vad procentfördelningen indikerar. Helgardera omgående!

3. Rayo Vallecano – Sevilla, 1

Denna säsong har varit en ren och skär misär för Sevillas anhängare. Endast målskillnad håller gästerna ovanför giljotinen när 23 omgångar har avverkats av La Liga. “Los Nervionenses” slutade därtill sist i sin Champions League-grupp där de rödvita endast skrapade ihop två poäng från sex matcher. Quique Sánchez Flores manskap har varit opålitliga bakåt och det skapas på tok för lite chanser framåt för att kompensera de defensiva bristerna. Rayo Vallecano har den mindre smickrande resultatraden 1-5-4 här på Campo de Futbol de Vallecas men av prestationerna att döma så är arrangörens hemmafacit extremt missvisande. Nu är det på tiden att “Rayito” får retroaktiv utdelning. Ettan singlas!

> Läs mer om hur man kan streama La Liga gratis

4. Casa Pia – Boavista, 2

Casa Pias hemmaplan Estádio Pina Manique har inte varit i speldugligt skick denna säsong och arrangören har istället spelat sina hemmamatcher på Estádio Municipal de Rio Maior. Det är tydligt att “Os Gansos” inte trivs på denna arena. De svartklädda har ligans sämsta hemmafacit där blott fem poäng har inkasserats i den tillfälliga hemmaborgen. Boavista befinner sig å andra sidan i en formsvacka och det går inte att lita fullt ut på “Pantrarna” för närvarande. Kapaciteten finns onekligen där vilket gästerna tydligt demonstrerade under säsongsupptakten, bland annat genom att besegra Benfica. Strecka från höger.

5. Real Zaragoza – Sporting Gijón, X

Sporting Gijón har knappast den bästa truppen i Segunda División men det är få klubbar i den spanska andradivisionen som presterar på en så pass jämn och hög nivå som de rödvita. Något som har resulterat i att gästerna förlorar väldigt få matcher. När Miguel Ángel Ramírez manskap väl förlorar så är det allt som oftast små marginaler som avgör. Real Zaragoza är å andra sidan i gott slag och kliver in till måndagens tillställning med en sju matcher lång förlustfri svit. Till saken hör att arrangören har mött ligaledaren Leganés och fyran Espanyol under denna period. Vi utgår från mitten i vad som sannolikt kommer att bli en öppen historia.

6. Bastia – Ajaccio, 1

Det har varit en extrem skillnad på Ajaccios prestationer baserat på huruvida gästerna spelar i sin hemmaborg eller på resande fot. “Björnarna” är fortfarande obesegrade hemmavid med resultatraden 7-4-0 medan deras bortafacit i stort sett har varit raka motsatsen (2-2-7). Även Bastia har presterat på en påtagligt högre nivå i sin hemmaborg och med ovanstående faktorer i åtanke så är det inte underligt att arrangören målas upp som knappa favoriter trots att Ajaccio i grunden är det bättre laget. Ettan inleder, gardera utifrån plånbokens storlek.

7. Godoy Cruz – Lanús, X

Godoy Cruz har fått en smakstart på årets upplaga av Copa de la Liga Profesional men målas i vår mening upp som väl stora favoriter av det svenska folket. Lanús, som knep fjärdeplatsen i Liga Profesional, är inga duvungar och det är ofta små marginaler som avgör inbördes möten. Delad ära blev exempelvis utfallet i båda matcherna som spelades kalenderåret 2023. Leandro Nicolás Diáz var tongivande i gästernas framgångar i fjol och 31-åringen tillhör fortfarande klubben. Helgardera omgående på en vänstervriden bräda.

8. San Lorenzo – Unión de Santa Fe, 1

San Lorenzo har endast skrapat ihop en poäng från de inledande två omgångarna men arrangören besitter en väldigt hög kapacitet. Något de blåröda tydligt demonstrerade i fjol och likt Lanús så var även “Los Santos” med och utmanade i Liga Profesionals toppskikt. Den stora skillnaden i år är att Augusto Batalla inte kommer vakta stolparna. Ersättaren Facundo Altamirano var dock stabil när han fick chansen i fjol och 27-åringen har överlag varit solid i kalenderårets inledande matcher. Nahuel Barrios och Adam Bareiro är två kvalitetsspelare och får Agustín Giay sitt stora genombrott denna säsong så kommer arrangören vara att räkna med även denna säsong. Ettan singlas till rimlig procent.


  • Bankräntan! – Manchester City

Manchester City är snudd på oslagbara när Rodri och Kevin De Bruyne styr och ställer på mittfältet. Nu är dessutom Erling Haaland tillbaka från skada. Detta vinner Manchester City komfortabelt mot ett försvagat Brentford.

  • Knallen! – Cagliari

Roma övertygade inte nämnvärt mot varken Salernitana eller Verona och det finns knappast fog för den hårt ansatta ettan på Stadio Olimpico. Högersidan rensar riktigt fint och måste finnas med på kupongen i jakt på högre utdelning.


108 rader

1. Brentford – Man City 2

2. Roma – Cagliari 1×2

3. Vallecano – Sevilla 1

4. Casa Pia – Boavista 1×2

5. Zaragoza – Sp.Gijón x2

6. Bastia – Ajaccio 1x

7. Godoy Cruz – Lanús 1×2

8. San Lorenzo – Unión Santa Fe 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar