David Wollner photo
David Wollner

- 26 feb, 2024

Topptipset, 26 februari, 2024

Tre matcher ska spelas i Svenska Cupen under måndagen och samtliga hittar in på kupongen där Hammarby, Häcken och Brommapojkarna är tydliga förhandsfavoriter. Åtminstone en av dessa måste vi försöka fälla. Kupongen i övrigt bjuder på inslag från Premier League, Serie A, La Liga och Liga Portugal och med en kvarts miljon i extrapengar så finns det stor potential. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Svenska Spel är ett spelbolag som har Swish som alternativ. Både när det kommer till insättningar och snabba uttag. Vi tycker helt klart att Swish är den smidigaste och bästa betalningasmetoden för dig som spelar på odds.

1. Hammarby – GIF Sundsvall, 1

Kim Hellberg har ett och annat att begrunda efter en minst sagt trevande inledning på sejouren hos Hammarby. Bristerna i de bakre leden har varit tydliga under försäsongen och det var även något som Västerås lyckades exponera i gruppspelets första omgång. “Bajen” förlorade den dusten med 2-1 och är således pressade till att vinna måndagens kamp. Det torde de grönvita lösa mot ett GIF Sundsvall som krigade om överlevnad i Superettan under fjolåret. Målfarlige Pontus Engblom kan förvisso ställa till det för stockholmarna men gästerna är helt enkelt för svaga bakåt. Trolig etta.

2. Landskrona – Häcken, 2

Det är svårt att säga vilken nivå man kan förvänta sig från Häcken denna säsong. Per-Mathias Högmo har lämnat skutan och ny huvudtränare är landsmannen Paco Johansen som inte har särskilt mycket rutin inom den rollen. Att Samuel Gustafson och Momodou Sonko därtill har lämnat underlättar inte. De gulsvarta motsvarade förväntningarna hemma mot Östersund senast men blir i vår mening väl hårt betrodda på Landskrona IP. Arrangören knep en plats på den övre halvan av Superettan i fjol och det finns en enorm utvecklingspotential i denna unga trupp. In med samtliga tecken!

3. Brommapojkarna – Östersund, 1

Känslan på förhand är att Brommapojkarna kommer få det tufft i Allsvenskan denna säsong. Flera tongivande spelare lämnade i januari, däribland Samuel Leach och Oscar Pettersson. Olof Mellbergs manskap övertygade med det sagt mot Landskrona häromsistens och vann den matchen med 3-0. En liknande uppgift väntar denna afton och visst ska de rödsvarta råda som klara favoriter hemma på Grimsta IP. Ettan är en given utgång, garderingspennan kan övervägas på större system.

4. West Ham – Brentford, 2

Två klubbar som är i behov av en moralhöjande seger går i klinch på London Stadium. West Ham har haft en katastrofal inledning på det nya kalenderåret och står inte bara noterade för en sex matcher lång segerlös svit i ligaspelet utan har även blivit utslagna ur FA-cupen av Bristol City. Spelet på offensiv tredjedel lämnar mycket att önska och David Moyes manskap har därtill läckt som ett såll bakåt mot slutet. Brentford har i sin tur förlorat fyra av sex matcher sedan Ivan Toneys återkomst men till saken hör att klubbarna som har besegrat Thomas Franks adepter är Manchester City, Liverpool och Tottenham. Bättre förutsättningar finns denna afton – tvåan inleder men behöver understöd.

> Titta på matcher med Premier League streams gratis

5. Roma – Torino, X

Roma fortsätter att agera väldigt pragmatiskt under den nya tränaren Daniele De Rossi. 3-0-viktorian mot Frosinone häromsistens är övertygande siffror men matchbilden var betydligt jämnare än så. Torino trivs som bäst hemma i Turin men har även fått skaplig utdelning på resande fot mot slutet. Gästerna har endast lämnat tomhänta från en av de senaste fem bortamatcherna. Rent spelmässigt så övertygar Turinklubben och vi förväntar oss en öppen matchbild på Stadio Olimpico. Vi helgarderar!

6. Fiorentina – Lazio, 1

Fiorentina har inte fått önskvärd utdelning mot slutet men här på Stadio Artemio Franchi är Vincenzo Italianos manskap alltid att räkna med. Nederlaget mot Empoli i höstas var en missräkning men i övrigt så har arrangören endast fått se sig besegrade av Juventus och Inter på denna arena och anmärkningsvärt är att Fiorentina vann xG-kampen i dessa matcher. Lazio tog en fin skalp borta mot Torino i torsdags men “Örnarna” hade marginalerna på sin sida i det mötet. Prestationerna på resande fot är sällan uppseendeväckande och på en jämnt fördelad bräda så är det vänstersidan som tilltalar mest. Strecka från vänster.

7. Girona – Rayo Vallecano, 1

Blott en poäng har Girona skrapat ihop under februari månad. Med det sagt så har succélaget mött Real Sociedad, Real Madrid och Athletic Bilbao under denna period och den enda matchen som har ägt rum här på Estadio Municipal de Montilivi var mot de förstnämnda. Delad ära blev utfallet i den matchen och anmärkningsvärt är att endast Real Madrid har lyckats besegra “Gironistes” på denna arena så långt. Rayo Vallecano ska med det sagt inte underskattas. Gästerna övertygade hemma mot Real Madrid häromsistens och delad ära var inte på något sätt orättvist. “Rayito” har för övrigt plockat lejonparten av sin poängskörd på resande fot och när ettan streckas i högsta laget vill vi åtminstone komplettera med krysset.

8. Boavista – Braga, 2

Inbördes möten talar tydligt i Bragas favör. Gästerna har endast förlorat en av de senaste åtta dusterna mellan dessa antagonister och det var i en inhemsk cupmatch. “Ärkebiskoparna” dominerade höstens vändande möte där 4-1-viktorian återspeglade matchbilden. Ricardo Horta, som var en inflytelserik spelare i den matchen, saknas förvisso denna afton men skyttekungen Simon Banza är en svår pjäs att hantera. Boavista har för övrigt endast gått segrande ur två av de senaste 17 omgångarna och får än en gång ge vika. Trolig tvåa.

> Lägg din egen kupong hos Svenska Spel


  • Bankräntan! – Hammarby

Hammarby är pressade till att vinna och vi har svårt att se ett defensivt sargat GIF Sundsvall sätta stopp för Nahir Besara och Viktor Djukanović. Högst trolig etta.

  • Knallen! – Landskrona

Det har skett en del förändringar hos Häcken inför denna säsong och göteborgarna har en del att bevisa innan det finns fog för rådande procentfördelning. Vänstersidan rensar fint och följer med omgående på vår kupong.


108 rader

Matcher Speltips
Hammarby – Sundsvall 1
Landskrona – Häcken 1X2
BP – Östersund 1
West Ham – Brentford 1X2
Fiorentina – Lazio 1X
Girona – Vallecano 1X
Boavista – Braga 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

87 Artiklar