Sverige - Nederländerna (Holland): Kvartsfinal i Volleyboll EM

Sverige kommer att spela kvartsfinal mot Holland (Nederländerna) i Volleyboll EM 2021. Det är en bragd för de svenska damerna som når historiska resultat. Här kan du läsa om datum och tid för matchstart – samt vilka chanser Sverige har!

Den svenska damlandslaget i volleyboll har aldrig nått längre i en större internationell turnering. Nu kanske en framtid för svensk volleyboll börjar ta fart. Mot Nederländerna är man återigen tippade att förlora – men senaste matchen mot Bulgarien visar att man inte ska räkna bort Sverige.

Matchen kommer att spelas den 31/8, kl 16:30. Då ska det avgöras om Sverige kan ta ett ytterligare kliv!

 

Vad: Sverige – Nederländerna (Holland), kvartsfinal i Volleyboll EM 2021
När: Den 31/8, kl. 16:30
Live stream: SVTPlay
TV-kanal: SVT1
Speltips: Sverige vinner (10.00 hos Unibet)

 

Du kommer att kunna se Sverige – Nederländerna helt gratis inom Sverige. Matchen sänds på SVT1 och SVTPlay. Du kan även spela på odds inne hos Unibet Sverige på matchen. Där kan du använda en bettingbonus för att vinna pengar på volleyboll!

Bragd i åttondelsfinalen

Lördagen den 28 augusti spelade Sverige mot Bulgarien. Där var Sverige stora underdogs mot ett stjärnstäckat Bulgarien. Matchen började som många trodde. Bulgarien dominerade ut svenskorna och det såg ut att bli en transsportsträcka tills tredje set.

Så blev det inte. Redan i det andra setet så lyckades svenskorna att vända på det hela. Det blev jämna set men till slut stod Sverige på 2-1. Endast ett set till och Sverige når en historisk kvartsfinal.

Då blev det plötsligt mycket spännande. Bulgarien vann ganska bekvämt det fjärde setet.

Med en hemmapublik i Bulgariens fördel så blir det en magisk stämmning i hallen inför sista och avgörande setet. Publiken kunde inte få se mer dramatik. Det tvingades fram tills skiljebollar där både Sverige och Bulgarien missade matchbollar. Till slut klarade Sverige av pressen från supportrarna och bröt ut i glädjescener.

Det kändes nästan som Sverige vunnit guld – men det gäller nu att ladda om inför matchen mot Holland.

Chanser att Sverige vinner?

De svenska bettingsidorna är ganska brutala mot det svenska landslaget. Man har satt 10.00 i odds att Sverige ska vinna. Det indikerar på att en ny bragd måste till mot Nederländerna.

Sverige spelade dessutom mot Nederländerna under gruppspelet. Matchen slutade med en tydlig vinst för Nederländerna med 3-0 i set. Det kommer garanterat sitta i bakhuvuden på många av spelarna på båda halvorna av planen.

Det är inte omöjligt – men det kommer bli väldigt svårt är våra analyser. Oavsett hur det kommer att sluta så har Sverige gjort en otroligt bra turnering.

VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
Här samlar vi odds i våra betting tips inför VM den 2/1. Se vilka matcher som spelas - samt vilka TV tider som gäller.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
Schema och tips inför dagens matcher från VM; 2022, den 1 december. Se vilka tider, odds och TV-sändningar som du bör hålla koll på den 1/12.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM-tipset – 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
VM-tipset - 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
Dags för ny omgång av VM-tipset! Svenska Spels kupong har spelstopp tisdag 29 november klockan 19:59.
28 november, 2022 | Emil Sandberg