Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 30 aug, 2021

Sverige – Nederländerna (Holland): Kvartsfinal i Volleyboll EM

Sverige – Nederländerna (Holland): Kvartsfinal i Volleyboll EM

Sverige kommer att spela kvartsfinal mot Holland (Nederländerna) i Volleyboll EM 2021. Det är en bragd för de svenska damerna som når historiska resultat. Här kan du läsa om datum och tid för matchstart – samt vilka chanser Sverige har!

Den svenska damlandslaget i volleyboll har aldrig nått längre i en större internationell turnering. Nu kanske en framtid för svensk volleyboll börjar ta fart. Mot Nederländerna är man återigen tippade att förlora – men senaste matchen mot Bulgarien visar att man inte ska räkna bort Sverige.

Matchen kommer att spelas den 31/8, kl 16:30. Då ska det avgöras om Sverige kan ta ett ytterligare kliv!

Vad: Sverige – Nederländerna (Holland), kvartsfinal i Volleyboll EM 2021
När: Den 31/8, kl. 16:30
Live stream: SVTPlay
TV-kanal: SVT1
Speltips: Sverige vinner (10.00 hos Unibet)

Du kommer att kunna se Sverige – Nederländerna helt gratis inom Sverige. Matchen sänds på SVT1 och SVTPlay. Du kan även spela på odds inne hos Unibet Sverige på matchen. Där kan du använda en bettingbonus för att vinna pengar på volleyboll!

Bragd i åttondelsfinalen

Lördagen den 28 augusti spelade Sverige mot Bulgarien. Där var Sverige stora underdogs mot ett stjärnstäckat Bulgarien. Matchen började som många trodde. Bulgarien dominerade ut svenskorna och det såg ut att bli en transsportsträcka tills tredje set.

Så blev det inte. Redan i det andra setet så lyckades svenskorna att vända på det hela. Det blev jämna set men till slut stod Sverige på 2-1. Endast ett set till och Sverige når en historisk kvartsfinal.

Då blev det plötsligt mycket spännande. Bulgarien vann ganska bekvämt det fjärde setet.

Med en hemmapublik i Bulgariens fördel så blir det en magisk stämmning i hallen inför sista och avgörande setet. Publiken kunde inte få se mer dramatik. Det tvingades fram tills skiljebollar där både Sverige och Bulgarien missade matchbollar. Till slut klarade Sverige av pressen från supportrarna och bröt ut i glädjescener.

Det kändes nästan som Sverige vunnit guld – men det gäller nu att ladda om inför matchen mot Holland.

Chanser att Sverige vinner?

De svenska bettingsidorna är ganska brutala mot det svenska landslaget. Man har satt 10.00 i odds att Sverige ska vinna. Det indikerar på att en ny bragd måste till mot Nederländerna.

Sverige spelade dessutom mot Nederländerna under gruppspelet. Matchen slutade med en tydlig vinst för Nederländerna med 3-0 i set. Det kommer garanterat sitta i bakhuvuden på många av spelarna på båda halvorna av planen.

Det är inte omöjligt – men det kommer bli väldigt svårt är våra analyser. Oavsett hur det kommer att sluta så har Sverige gjort en otroligt bra turnering.

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar