Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 27 feb, 2021

Karlsson & Andersson tar två nya medaljer i VM

Karlsson & Andersson tar två nya medaljer i VM

Sverige ökar på sin medaljskörd under VM. Två nya fina medaljer blev det under lördagens tävling – Skiathlon, 15 km. Frida Karlsson tog silvret och strax bakom slutade Ebba Andersson på en tredje plats.

Vinnaren för dagen var favoriten Therese Johaug. Hon tog ännu ett guld att lägga till på hennes samling av VM-medaljer. Hon lyckades att skaka bort övriga konkurrenter i samband med skidbytet. Där tappade Ebba Andersson några sekunder som hon inte kunde äta upp.

”Jättekul att vi båda lyckas så bra. Vi hade lite strul på vägen – men ändå en bekräftelse på att formen är bra.” – Säger Ebba Andersson efter tävlingen.

Sverige tar tre poäng till medaljligan för skid VM. Där leder just nu Norge, men avståndet till Sverige har inte ökats på.

Silver – trots fall

I början av loppet så hae Frida Karlsson och Ebba Andersson ryggen på Therese Johaug. Även ryskan Sorina var med i den lilla toppklungan. Mycket ändrades efter att Frida Karlsson och Therese Johaug krokade ihop i en kurva. Mest otursam från situationen blev Frida som inte bara föll – utan bröt även staven.

”Vi gick ihop och ramlade. Min stav bröts och fick lite problem med bytet. Det löste sig till slut och kul att få göra upp om silvret mot Ebba.” – Säger Frida Karlsson efter loppet.

Det är en härlig känsla inför kommande tävlingar. De är både revanschsugna på att åka nästa lopp. Det kändes som att det kunde varit ett bättre lopp för båda svenskorna.

”Jo, men såklart är vi jätteglada över det här. Kul att få lyckas bra på första distansen. Det finns förbättringspotientiell till senare tävlingar under VM.” säger Ebba Andersson och Frida Karlsson när de båda intervjudades i SVT.

Du kan följa alla tävlingar med tider & schema för VM i skidor. Du hittar ett komplett program i vår guide som vi har för hela mästerskapet i Oberstdorf.

Charlotte Kalla gör ett otroligt starkt lopp

Inför VM så ifrågasattes Charlotte Kalla. Hon visade verkligen att hon är att räkna med. Hon slutade 5:a i dagens lopp och slog alla övriga norska åkare utöver Therese Johaug.

Extra kul är det att Charlotte Kalla aldrig har gett upp. Trots att hon rekommenderades från norskt håll att lägga ner sin karriär. Nu fick hon revansch, och frågan är väl om inte alla norska damer, förutom Johaug, nu ska lägga ner sina karriärer?

Vi ser verkligen framemot nästkommande tävlingar!

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar