Karlsson & Andersson tar två nya medaljer i VM

Sverige ökar på sin medaljskörd under VM. Två nya fina medaljer blev det under lördagens tävling – Skiathlon, 15 km. Frida Karlsson tog silvret och strax bakom slutade Ebba Andersson på en tredje plats.

Vinnaren för dagen var favoriten Therese Johaug. Hon tog ännu ett guld att lägga till på hennes samling av VM-medaljer. Hon lyckades att skaka bort övriga konkurrenter i samband med skidbytet. Där tappade Ebba Andersson några sekunder som hon inte kunde äta upp.

”Jättekul att vi båda lyckas så bra. Vi hade lite strul på vägen – men ändå en bekräftelse på att formen är bra.” – Säger Ebba Andersson efter tävlingen.

Sverige tar tre poäng till medaljligan för skid VM. Där leder just nu Norge, men avståndet till Sverige har inte ökats på.

Silver – trots fall

I början av loppet så hae Frida Karlsson och Ebba Andersson ryggen på Therese Johaug. Även ryskan Sorina var med i den lilla toppklungan. Mycket ändrades efter att Frida Karlsson och Therese Johaug krokade ihop i en kurva. Mest otursam från situationen blev Frida som inte bara föll – utan bröt även staven.

”Vi gick ihop och ramlade. Min stav bröts och fick lite problem med bytet. Det löste sig till slut och kul att få göra upp om silvret mot Ebba.” – Säger Frida Karlsson efter loppet.

Det är en härlig känsla inför kommande tävlingar. De är både revanschsugna på att åka nästa lopp. Det kändes som att det kunde varit ett bättre lopp för båda svenskorna.

”Jo, men såklart är vi jätteglada över det här. Kul att få lyckas bra på första distansen. Det finns förbättringspotientiell till senare tävlingar under VM.” säger Ebba Andersson och Frida Karlsson när de båda intervjudades i SVT.

Du kan följa alla tävlingar med tider & schema för VM i skidor. Du hittar ett komplett program i vår guide som vi har för hela mästerskapet i Oberstdorf.

Charlotte Kalla gör ett otroligt starkt lopp

Inför VM så ifrågasattes Charlotte Kalla. Hon visade verkligen att hon är att räkna med. Hon slutade 5:a i dagens lopp och slog alla övriga norska åkare utöver Therese Johaug.

Extra kul är det att Charlotte Kalla aldrig har gett upp. Trots att hon rekommenderades från norskt håll att lägga ner sin karriär. Nu fick hon revansch, och frågan är väl om inte alla norska damer, förutom Johaug, nu ska lägga ner sina karriärer?

Vi ser verkligen framemot nästkommande tävlingar!

Streama Djurgården – Hammarby (3/7): Live stream & TV
Streama Djurgården - Hammarby (3/7): Live stream & TV
Hitta er Djurgården - Hammarby live stream, för att se Stockholmsderbyt direkt online! …
2 juli, 2022 | Emil Sandberg
Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset! Denna lördag hämtar vi matcher från Division 1 Norra, Division 1 Södra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien.
17 juni, 2022 | Emil Sandberg
Streama Liverpool – Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Streama Liverpool - Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Champions League final i fotboll där giganterna Liverpool och Real Madrid gör upp om trofén. Vi går igenom hur du streamar finalen online eller på TV.
26 maj, 2022 | Katten Jansson
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]