Karlsson & Andersson tar två nya medaljer i VM

Sverige ökar på sin medaljskörd under VM. Två nya fina medaljer blev det under lördagens tävling – Skiathlon, 15 km. Frida Karlsson tog silvret och strax bakom slutade Ebba Andersson på en tredje plats.

Vinnaren för dagen var favoriten Therese Johaug. Hon tog ännu ett guld att lägga till på hennes samling av VM-medaljer. Hon lyckades att skaka bort övriga konkurrenter i samband med skidbytet. Där tappade Ebba Andersson några sekunder som hon inte kunde äta upp.

”Jättekul att vi båda lyckas så bra. Vi hade lite strul på vägen – men ändå en bekräftelse på att formen är bra.” – Säger Ebba Andersson efter tävlingen.

Sverige tar tre poäng till medaljligan för skid VM. Där leder just nu Norge, men avståndet till Sverige har inte ökats på.

Silver – trots fall

I början av loppet så hae Frida Karlsson och Ebba Andersson ryggen på Therese Johaug. Även ryskan Sorina var med i den lilla toppklungan. Mycket ändrades efter att Frida Karlsson och Therese Johaug krokade ihop i en kurva. Mest otursam från situationen blev Frida som inte bara föll – utan bröt även staven.

”Vi gick ihop och ramlade. Min stav bröts och fick lite problem med bytet. Det löste sig till slut och kul att få göra upp om silvret mot Ebba.” – Säger Frida Karlsson efter loppet.

Det är en härlig känsla inför kommande tävlingar. De är både revanschsugna på att åka nästa lopp. Det kändes som att det kunde varit ett bättre lopp för båda svenskorna.

”Jo, men såklart är vi jätteglada över det här. Kul att få lyckas bra på första distansen. Det finns förbättringspotientiell till senare tävlingar under VM.” säger Ebba Andersson och Frida Karlsson när de båda intervjudades i SVT.

Du kan följa alla tävlingar med tider & schema för VM i skidor. Du hittar ett komplett program i vår guide som vi har för hela mästerskapet i Oberstdorf.

Charlotte Kalla gör ett otroligt starkt lopp

Inför VM så ifrågasattes Charlotte Kalla. Hon visade verkligen att hon är att räkna med. Hon slutade 5:a i dagens lopp och slog alla övriga norska åkare utöver Therese Johaug.

Extra kul är det att Charlotte Kalla aldrig har gett upp. Trots att hon rekommenderades från norskt håll att lägga ner sin karriär. Nu fick hon revansch, och frågan är väl om inte alla norska damer, förutom Johaug, nu ska lägga ner sina karriärer?

Vi ser verkligen framemot nästkommande tävlingar!

Boosta odds under finalspelet av VM 2022
Boosta odds under finalspelet av VM 2022
Hitta en oddsboost för att spela med förhöjda odds under VM. Inför kvarts-, semifinal och final så har Betsson extra höga odds! …
8 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – Kvartsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 - Kvartsfinaler – Tips, odds & TV tider
Läs om alla datum, tider och odds tips inför kvartsfinaler i VM 2022. Vi samlar de bästa betting tipsen, oddsen och TV tider för kvartsfinaler i VM.
7 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
En guide inför alla åttondelsfinaler i fotbolls VM 2022. Läs om betting tips, odds, och analyser. Vi samlar även alla TV tider och datuim för VM åttondelsfinalerna.
5 december, 2022 | Jimmie Nyman