Armand Duplantis – Ett säkert medaljhopp för Sverige i OS?

I sommar så arrangeras OS 2021 i Tokyo. Många har nu börjat fila på hur många medaljer som Sverige kommer att ta under de olympiska spelen. Ett av Sveriges största medaljhopp är Armand Duplantis.

Den svensk-amerikanske stavhopparen har tagit hela världen med storm. Han har hoppat för många segrar och världsrekord under tidiga och hittills korta karriär. Vi är mycket nöjda med att han valde att tävla under svensk flagg. Det kan mycket väl bli en svensk guldmedalj under OS 2021.

Duplantis hade fram till igår inte förlorat en tävling sedan 2019. Söndagen den 23 maj skulle ändra på det. I Diamond League så hamande Armand Duplantis på en andraplats efter amerikanen Sam Kendricks.

Ska man vara orolig inför OS 2021?

Är det ett tronskifte påväg inom stavhoppningen? Kan det hota Sveriges bästa guldchans på förhand? Svaret är nja.

Det ska läggas till att det var riktigt dåliga förhållande i Diamond League premiären i norra England. Blåsigt, kallt och småregningt är normalt ett förhållande som ställer in träningar för stavhoppare. Det kan förklara varför det inte var den vanliga vinnaren i tävlingen.

Duplantis sa själv att han inte var speciellt oroad efter tävlingen. Han vet att han är i god form – och han kände sig inte bekväm med vädret.

”Jag är glad att jag kommer i från tävlingen utan skador” sa Duplantis i en intervju efter tävlingen.

Kanske ska vi vara glada att inte Armand Duplantis riskerade att skada sig. En skada på Duplantis hade lagt vårt bästa medaljhopp helt under cement.

Vi på Sportal tror helt klart att Armand Duplantis fixar en välförtjänt guldmedalj till OS. Vi kommer ha anledningar till att skriva fler sportnyheter inför OS med Duplantis i fokus.

Fler bra resultat

En annan svensk friidrottare som fortsätter att vara ett stort medaljhopp för Sverige är Daniel Ståhl. Han gjorde ett monsterkast i lördagens tävlningar i diskus. Det indikerar på att han blir het inför OS.

Även inom spjutkastning så har Sverige nu fått ett nytt namn att lägga på vårt minne. Kim Amb slänge iväg sitt spjut nästan exakt 77 meter i helgens tävling. Vilket gav han en topp 3 placering. Kanske blir det Sveriges mer oväntade medalj under OS i Tokyo?

På damsidan visade Fanny Roos att hon är att räkna med. Lite tuffa vindförhålanden stoppade inte Fanny Roos för att bli 5:a inom damernas kulstötning. Det kan bli roligare än vi trott inför OS!

Andra nyheter

Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset! Denna lördag hämtar vi matcher från Division 1 Norra, Division 1 Södra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien.
17 juni, 2022 | Emil Sandberg
Streama Liverpool – Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Streama Liverpool - Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Champions League final i fotboll där giganterna Liverpool och Real Madrid gör upp om trofén. Vi går igenom hur du streamar finalen online eller på TV.
26 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Sänd kvartsfinal mellan Sverige - Kanada stream eller TV. Vi visar dig gratis vart du kan streama matcher i hockey VM 2022 online eller via TV kanal.
25 maj, 2022 | Jimmie Nyman
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]