Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 sep, 2017

Tips på världens bästa fotbollsresor

Runt om i världen så finns det massor av fotboll som du kan resa till. I Sverige så har fotbollsturismen ökat kraftigt, och allt fler människor bokar en fotbollsresa för att se sina favoritlag.

Här kommer vi att tipsa om några av de bästa fotbollsresorna i vårt tycke. Det är fotbollsresor som tar dig till fotboll från bl.a. Premier League, Serie A, La liga och Bundesliga.

Om du väl ska boka en fotbollsresa, så rekommenderar vi dig att göra det till en match som spelas mellan några av världens bästa fotbollsklubbar & lag. Det är alltid bäst valuta för pengarna under dessa heta matcher.

Topplista med bäst fotbollsresa

I vår lista med de hetaste fotbollsresorna i världen så kommer du hitta resmål i England, Spanien, Tyskland, Frankrike, och flera andra fotbollstokiga nationer.

Enligt oss så är det alltid roligast att se fotboll live på arenorna i Europa. Där kommer du garanterat uppleva den bästa stämningen på läktaren. Dessutom är det mycket annat som kan ingå i en fotbollsresa. Bokar du till exempel ett paket, så kan mycket annat runt omkring fotbollen göra din resa bättre. I flera paketresor så kommer du kunna beställa rundturer på arenan, ingående luncher, eller få supportersaker för ditt lag.

Kolla in våra tips med fotbollsresor som vi tycker är värda att boka. Vi har valt att plocka med de 7 resor som vi anser mest värda att åka på.

7. Milano

Staden Milano i norra Italien är en stad som är känd för framförallt två saker. Modé och fotboll. Hit reser massor av svenskar och europeér varje år för att njuta av fotboll i Serie A. Från Milano kommer två mycket klassiska klubbar. Både AC Milan och FC Inter har sitt hem i staden.

Milano är ett resmål som är perfekt för en familj där fotbollsintresset är splittrar. Oftast så vill gärna mannen i ett förhållande åka till Milano för att se fotboll. Kvinnan i förhållandet brukar inte vara svårövertalad när resmålet är Milano, som även kallas för modets huvudstad.

Se alla matcher från Italien genom att streama Serie A!

6. Madrid

Den spanska huvudstaden Madrid placerar sig självklart på vår lista med bästa fotbollsresor i Europa. Madrid har likt som Milano två mycket stora världslag som har sina hemmaarenor i staden. De lag som finns att titta på under en resa till Spaniens hundstad är Real Madrid och Atletico Madrid.

Utöver fotboll så finns det massor av roliga saker som du kan göra under tiden du vistas i Madrid. När inte Real Madrid eller Atletico Madrid spelar sina matcher kan du kolla på historiska monumnet, tjurfäktning, eller ta del av deras pulserande nattliv.

Se alla matcher från Spanien genom att streama La Liga!

5. Dortmund

Det är nog inte många som har missat att Borrussia Dortmund har en av världens bästa publik på sina matcher. Den välkända, och stora ”gula väggen” är något som många fotbollsfantaster gärna vill se med egna ögon.

Vi rekommenderar att boka en fotbollsresa till just Dortmund i Tyskland. Det är enligt oss den staden som har fotbollslag som bjuder på den bästa stämningen live på arenan. Dortmund är en stor stad som bara har ett lag. Därför står hela staden enad bakom Borrussia Dortmund.

Se alla matcher från Tyskland genom att streama Bundesliga!

4. London

I London kan du uppleva fotboll från flera olika klubbar i Premier League. Här duggar fotbollslagen tätt, och vi kan totalt hitta fem klubbar som i skrivande stund spelar i Englands högsta division. Följande klubbar kan du besöka under en fotbollsresa till London; Arsenal, Tottenham, Chelsea, West Ham och Crystal Palace.

Premier League är en liga i Europa som är mycket populär i Sverige. Därför lockar huvudstaden London massor av fotbollsturister som vill se världens bästa klubbar på sina hemmaarenor. London är även en stad som det är lätt att fördriva tid i oavsett om det inte finns några fotbollsmatcher att se.

Se alla matcher från England genom att streama Premier League!

3. Barcelona

Att resa till Barcelona för att se på fotboll har länge varit populärt. Här kretsar det största intesset av att kunna se FC Barcelona spela på Camp Nou. Däremot är det inte den enda fotbollsklubben som kommer från staden Barcelona. Som en ständig lillebror till FC Barcelona finns Espanyol.

Genom att boka en fotbollsresa till Barcelona så kan du välja mellan olika paket. Det är vanligt att turister som åker till Barcelona även går en rundvandring inne på Camp Nou innan, eller efter de sett en match. Barcelona är även ett välbesökt resmål bland svenskar som inte är intresserade av fotboll i La Liga.

2. Manchester

Ännu en stad i England kvalar in som vara ett av de främsta resmålen för att kolla på fotboll live. Det är inte helt oväntat Manchester som tar andraplatsen på vår topplista med bästa fotbollsresor i världen. Här kommer du att kunna uppleva fotboll från klubbar som Manchester United och Manchester City.

Allra bäst är självklart din resa om du får uppleva ett derby & rivalmatch mellan klubbarna. I Sverige så är det många som vill resa för att se Manchester United spela, då det är en historiskt stor klubb med många fans. De senaste åren är det dock alltfler som bokar biljetter till en match som Manchester City spelar, och tittar på ”The Blues” i sin fotbollsresa.

1. Liverpool

Första platsen, och den fotbollsresa som vi tycker är bäst går till Liverpool. I staden finns två klassiska Premier League-klubbar. Både Liverpool FC och Everton. Trots att det är två klubbar som inte alltid bjuder på den bästa fotbollen, så är Liverpool perfekt för fotbollsälskare.

I Liverpool har man en mycket god stämning i hela staden när något av lagen spelar match. Många åker därför dit för att uppleva stämningen lika mycket som de åker för att uppleva själva matchen. Att vara på en Premier League match i Liverpool tycker vi är något som borde finnas med på de flestas bucket-list.

Leta efter billiga paketresor

Ett tips som vi kan ge dig som läst våra tips på fotbollsresor kan själv boka din resa nu. Det finns ofta många bolag som erbjuder dig paket eller kombo-deals i samband med en fotbollsresa.

Det kan handla om att du får matchbiljetter när du bokar flyg eller hotell. Det kan även handla om att du får rundvandring inne på de välkända arenorna som fotbollslagen spelar till vardags på.

Det är även ett smart knep för dig att komma ner i pris. En del bolag kan vid olika tillfällen rea ut billiga fotbollsresor.

Därför skadar det aldrig att jämföra, eller leta extra noga innan du bokar din fotbollsresa till något av de resmål som vi rekommenderar.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar