David Wollner photo
David Wollner

- 8 maj, 2024

Sverige – USA: Speltips & odds, 10/5 (Hockey VM)

Tre Kronors första match i VM är mot USA. Knappast en enkel uppgift för Sverige – som ändå står knappa favoriter att vinna matchen enligt oddsen.

Vårt speltips inför Sverige – USA blir att Sverige vinner matchen på ordinarie tid. Vi spelar på oddset 2.50 hos Unibet.

Läs vidare i vårt speltips för att se varför vi tror att Tre Kronor kommer att vinna mot USA i sin premiärmatch i ishockey VM 2024.

Vad: Sverige – USA (ishockey VM 2024)
När: Den 10/5, kl. 20:20
Vart: Ostrava, Tjeckien
Speltips: Sverige vinner matchen (1.90 hos Unibet)
LIve stream: > Se Sverige – USA live stream

Sverige vinner mot USA (ordinarie tid)

Odds = 2.48
Bonus: Få 500 kr i gratis bet

Varför tror vi Sverige vinner mot USA?

  • Sverige har minst 15(!) spelare från NHL med sig till premiären mot USA i ishockey VM
  • Tre Kronor har hunnit spela ihop sig under uppladdningsturneringen Czech Hockey Games. USA har endast en träningsmatch mot Slovakien inför VM.
  • USA brukar aldrig lyckas bra i VM. Senaste gången USA nådde till en VM-final var år 1960(!)

NHL-spelarna rasslar in i rasande takt för Tre Kronor. Det har blivit flera positiva svar från svenskarna i NHL – men också några negativa. På det stora hela så tycker vi att Sverige får ihop ett mycket konkurrenskraftigt lag till starten av VM.

Att USA skulle åka till VM med ett svagt landslag är dock inte sant. De har lyckats att knyta till sig stjärnor som Dylan Larkin, Johnny Gaudreau, Brady Tkachuk (son till legendaren Keith Tkachuk).

Vi tror mycket av matchen kommer att avgöras på hur bra kemi det finns på isen. Där ser vi att Sverige har en fördel. Färre egon – och en bättre uppladdning tror vi blir ett vinnande koncept för Tre Kronor mot USA.

  • Speltips: Tre Kronor vinner (ordinarie speltid)
  • Odds: 2.48
  • Bettingsida: Unibet

Om du vill veta vilka odds för vinnare av hockey VM som vi på Sportal.se spelar på. Då har vi en guide med alla vinnarodds för hela mästerskapet.

Bästa oddsen inför Sverige – USA

Vi har valt att lägga vårt speltips inför Sverige – USA hos Unibet. Det är där vi hittar några av de bästa oddsen för vårt bettingförslag.

Om du inte tidigare har ett konto hos Unibet så kan du enkelt skapa ett nytt. Då kommer du att kunna få tillgång både till betting och hockey VM live streaming. Som grädde på moset så finns det även en bonus via gratis bet som du kan nyttja.

Här nedan kan du se några andra intressanta odds inför Sverige – USA hos Unibet.

Bettingtips Odds från Unibet Sverige
Matchen slutar oavgjort 4.20
Under 5.5 mål i matchen 1.78
Sverige gör första målet 1.90

Mer speltips från Sportal.se

England
Sista chansenför Liverpool att blanda sig i titelracet i Premier League. Läs vårt speltips inför matchen!
12 maj, 2024
ifk mff speltips stream
speltips
Stormatch på Gamla Ullevi på måndag kväll! Läs här allt inför IFK Göteborg - Malmö FF, som sparkar i gång klockan 19:10.
12 maj, 2024
Ishockey
Läs om hockey-vM och matchen mellan Sverige mot Polen som har nedsläppt klockan 20:20 på söndag. Vi bjuder på speltips, odds & stream online!
12 maj, 2024
dif elfsborg speltips stream
speltips
När Elfsborg var på besök ifjol vann man med 4-0. Kan man besegra Djurgården på Tele2 Arena igen?
12 maj, 2024
Old Trafford
England
Läs om Premier League-matchen på Old Trafford mellan Manchester United - Arsenal. Vi går igenom speltips, odds & en guide till streaming online
11 maj, 2024
England
Läs om Premier League-matchen mellan Fulham - Manchester City. Matchstart på lördag klockan 16:00. Speltips, odds & guide till streaming online
11 maj, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

101 Artiklar