Sverige - Spanien, 30/1: Speltips, odds & inför

Sverige Spanien speltips odds handbolls EM final

Spanien och Sverige möts i final i handbolls-EM! Här tar vi tempen på matchen, och ger er vårt speltips till sammandrabbningen.

Efter många fantastiska matcher från Sveriges handbollslandslag är vi framme i final! Där väntar återigen match mot Spanien, och nu har vi revansch att utkräva.

Här ger vi er förutsättningarna inför matchen, med ett speltips och vårt bästa odds på finalen i handbolls-EM 2022!

Match: Sverige – Spanien
Matchstart: Kl. 18:00, den 30/1
Vad: Handbolls-EM 2022
Omgång: Final
Live stream: Sverige – Spanien live stream (handboll)
TV-kanal: TV6
Speltips: Sverige vinner guld (2,10 hos Bet365)

Speltips & odds: Spanien – Sverige

Sverige har bjudit på ett fantastiskt EM-slutspel, där man trotsat oddsen gång på gång. I den sista matchen i mellanrundan, mot Norge, stod man för en bragdartad vändning, och i semifinalen mot Frankrike visade man upp en styrka och stabilitet som doftar guld.

Frankrike tog tidigt ett grepp om matchen, men strax innan paus hittade Sverige ett momentum, vände och tog ledningen. I andra halvlek ledde Sverige konstant, och fransmännen lyckades aldrig hämta upp underläget. Det blev dock nervigt på slutet, och till sist var det bara ett mål som skilde segern från förlängning. I de allra sista sekunderna visade Andreas Palicka sin betydelse för laget, då han räddade Frankrikes sista avslut.

Under söndagen väntar alltså final mot Spanien, och för Sveriges frontfigur Jim Gottfridsson är det ingen tvekan om vad man siktar på då:

– Vi vill åt det ädlaste, det allra finaste. Det här laget kommer att stå där tillsammans. Vi ska stå där som ett lag tillsammans och vinna det här guldet, sade Gottfridsson efter matchen mot Frankrike.

Kan Sverige bjuda på en ny stormatch, i finalen? Spanien är det enda lag Sverige förlorat mot under mästerskapet, då sydeuropéerna vann med 32-28 i gruppspelet.

Spanien har likt Sverige bara förlorat en match under EM, det mot Norge med 23-27. Annars har det blivit idel vinster för dem. Nu är de favoriter i finalen, knappa, men likväl favoriter. Allra senast kommer Spanien från att ha slagit ut Danmark i semifinalen, med siffrorna 29-25.

Spanien vann de två senaste Europamästerskapen i handboll, och har flest EM-medaljer av alla nationer. Tuff match att vänta alltså, för Sverige!

Planerar du att lägga ett spel rekommenderar vi dig att först och främst kolla in våra oddsbonusar. Dessutom får ni gärna kolla in fler odds på handbolls-EM 2022, eller kanske läsa om att streama handbolls-EM?

Vårt speltips

Spanien går in som favoriter, men det skiljer inte mycket på oddsen lagen emellan. 1,75 gånger pengarna på spanskt guld, och 2,10 gånger insatsen på att Sverige får lyfta pokalen denna söndagskväll. Jämför vi oddsen med hur det såg ut inför matcherna mot Frankrike och Norge, så var vi klart mer nederlagstippade då.

Det svenska handbollslandslaget visade i VM förra året att man är starkare än vad gemene man tror, då man stod för flertalet överprestationer och slog ut på pappret bättre motstånd. Detta har man lyckats med även i detta EM-slutspel. Ska drömmen krossas vid sista steget, i finalen, eller blir det ett blågult segerhav i Ungern?

I Sveriges två senaste matcher har vi varit försiktiga och tippat att Sverige vinner med hjälp av handikapp. Våra spel har gått in, men vi hade lika gärna kunnat spela på rak svensk seger. Nu vet vi vad Sverige är kapabla till, och denna går vågar vi satsa på att man helt enkelt vinner guldet. Vi spelar ”Sverige vinner” (under ordinarie tid eller efter förlängning spelar ingen roll) till 2,10 gånger pengarna. Spelet finnes hos Bet365.

  • Vårt speltips: Sverige vinner
  • Odds: 2,10
  • Spelsida: Bet365

Vi har en Bet365-recension på vår sajt, som ni mer än gärna får läsa. Den finner ni via länken.

Relaterade artiklar

Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Hitta tips inför Super Bowl finalen den 13/2. Vi ger speltips med bäst odds, råd om bonusar och hjälp för att streama Super Bowl 2023 live på nätet.
3 februari, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.