Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 okt, 2023

Sverige – Moldavien (12/10): Speltips, odds & inför

Sverige Moldavien speltips odds

Vad: Sverige – Moldavien
Avspark: Den 12/10, kl. 19:00
Vad: Träningslandskamp
Stream: Se Sverige – Moldavien stream
Speltips: Sverige -1,5 handikapp (1.49 hos Expekt)

Sverige träningsspelar emot Moldavien under torsdagskvällen. Här finner ni allt inför matchen, i vårt speltips.

Det är inte särskilt muntert kring svenska landslaget just nu, och träningsmatchen mot Moldavien på torsdag kväll kommer knappast att locka någon storpublik. Bara drygt 7 000 biljetter är sålda, och det är ett tiotals år sedan Sverige senast hade så få besökare på en match. Det är dock någon dag kvar till avspark, och fler biljetter kan säljas.

I det här speltipset tar vi er igenom förutsättningarna inför matchen mot Moldavien. Vi ger er även en trolig startelva, till denna träningslandskamp på Friends Arena.

Sverige -1,5 handikapp (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
Sweden vs Moldova Match Outcome
Match Starts 12/10 19:00
Match avslutad

Inför matchen

  • Häromdagen blev det officiellt att Janne Andersson lämnar sin post efter EM-kvalet, vid missat EM-slutspel. Tar Sverige sig till EM stannar han kvar över EM, och lämnar därefter.
  • Här väntas Sverige ställa upp med en helt b-betonad startelva, där få, om någon, av startspelarna kommer att starta mot Belgien på måndag.
  • Sverige har redan mött Moldavien en gång under Janne Anderssons ledning, på januariturnén 2020. Då vann Sverige med 1-0, efter mål av Jordan Larsson.
Friendlies

12th October 2023 - 17:00

Friends Arena

Sweden

Match Ended
Moldova

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

2.7

Average goals scored

0/6

Matches were draws

83%

Goals scored in first half

Friendlies

2020

Sweden

1

Moldova

0

2014

Moldova

1

Sweden

2

EURO Qualification Grp. G

2015

Sweden

2

Moldova

0

2015

Moldova

0

Sweden

2

EURO qualification grp. E

2011

Moldova

1

Sweden

4

2011

Sweden

2

Moldova

1

Speltips & odds: Sverige – Moldavien

Det ska till ett mirakel för att Sverige ska kunna kvalificera sig för EM 2024, och med dessa förutsättningar är en träningsmatch några dagar innan detta hopplösa avgörande inte av särskilt mycket intresse för allmänheten. Drygt 7 000 biljetter är sålda, vilket är en rekordlåg siffra för en landskamp på Friends Arena. Någon dag återstår innan det är matchstart, men det lär inte direkt hinna bli lapp på luckan innan domaren blåser i gång matchen på torsdag kväll.

Janne Andersson har försökt locka lite mer publik till matchen genom att vara tydlig med att det blir många nya namn som kommer att få chansen att visa upp sig. Spelare som Hugo Larsson, Jesper Karlsson och Anthony Elanga lär få mycket speltid, även om de två sistnämnda av dessa inte är särskilt nya längre. Dock har de inte fått mycket speltid under Anderssons ledning.

Andersson kommer att ställa upp med en startelva som nästan till fullo är annorlunda mot den som kommer att mönstras mot Belgien i EM-kvalet på måndag. Under hela sin tid på posten är det så det har sett ut, att han låtit spelarna som inte får spela när det gäller få speltid i träningsmatcherna. Ska vi sia om Sveriges startelva skulle vi gissa på följande:

Kristoffer Nordfeldt

Linus Wahlqvist – Gustaf Lagerbielke – Filip Helander – Gabriel Gudmundsson

Marcus Rohdén – Hugo Larsson – Kristoffer Olsson – Jesper Karlsson

Anthony Elanga – Robin Quaison

Den position vi tvekar mest kring är innermittfältspositionen bredvid Hugo Larsson, där även Jens Cajuste eller Mattias Svanberg skulle kunna få spela. Hur som helst lär Janne byta relativt friskt, och vi kommer att få se många spelare denna afton. Kanske kan någon spela till sig en plats till måndagens startelva, då Sverige måste bortabesegra Belgien för att hålla EM-drömmen i någon form av liv.

Vårt speltips

Det ska skilja mil i kvalitet mellan Sverige och Moldavien, och det trots att Sverige kommer att ställa upp med en elva bestående av bänkspelare och trots att Sverige visat en svag form under det senaste året. Vi räknar helt med att Sverige vinner här.

Oddset på den raka 1:an är inte särskilt spännande. Vi väljer i stället att spela ”Sverige -1,5 handikapp”. Det finner ni till 1.49 gånger insatsen, hos Expekt. Vinst på spelet om Sverige vinner med minst två mål.

  • Vårt speltips: Sverige -1,5 handikapp
  • Odds: 1.49
  • Bettingsida: Expekt

De här oddsen på Sverige – Moldavien har vi hämtat från Expekt Sverige. Den bettingsajten är väletablerad i Sverige, och har många bra odds. Kolla även in bonuskoder innan ni spelar.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Kolla in fler odds på Sverige – Moldavien nedan.

Speltips Odds från Expekt
Över 2,5 mål 1.58
Under 2,5 mål 2.30
X2 4.70

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar