Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 maj, 2021

Sverige – Finland, 29/5: Speltips, odds & inför

Sverige Finland speltips

Sverige tar emot Finland i en av två träningsmatcher inför EM! Hur ser startelvan ut, och hur blir prestationen? Vi ger er våra tankar och vårt speltips inför matchen!

Sverige laddar just nu upp inför EM, men än har inte hela landslaget samlats. Ett antal spelare behöver fortfarande avsluta sina säsonger med klubblagen, men nästan alla är på plats. Även Finland förbereder sig för att spela EM; nationens första någonsin!

Här tar vi er igenom förutsättningarna inför matchen, och delar med oss av vårt speltips till Sverige – Finland. Kolla även gärna in odds & tips till EM 2021.

Vad: Sverige – Finland
När: Den 29/5, kl. 18:00
Vart: Friends Arena
Vad: Träningslandskamp
Stream: C More
Speltips: Sverige vinner matchen – rak 1:a (1,60 hos Unibet)

Inför matchen

  • Både Sverige och Finland förbereder sig inför sommarens EM-slutspel.
  • Sverige saknar Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson och Martin Olsson, som fortfarande är kvar med sina klubblag.
  • Sverige och Finland har mötts på januariturnéer frekvent under de senaste åren. Den senaste gången, 2019, vann Finland med 1-0 efter mål från Eero ”The Hero” Markkanen.

Speltips inför matchen

Den svenska EM-truppen är samlad! Eller i alla fall de flesta från den. Ännu väntar vi på att Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson och Martin Olsson ska spela sina sista matcher med klubblagen. Men de som väljer att streama EM 2021 kommer att få se dem, för tills dess är de med.

Vi räknar med att Janne Andersson mönstrar en stark elva här. Visserligen brukar han slänga in reservvalen i träningsmatcherna, men nu handlar det om två träningsmatcher precis innan ett mästerskap och då tror vi istället att Andersson vill fila på de sista detaljerna och se till att de tongivande spelarna blir än mer samspelta.

På mittbackspositionen saknas som sagt både Lindelöf och Jansson, men även skadade Filip Helander. Därför kommer Marcus Danielson garanterat att kliva in från start, troligtvis bredvid Andreas Granqvist. Både Ludwig Augustinsson och Martin Olsson är skadade och därför kommer ersättaren Pierre Bengtsson att spela till vänster. Annars är det ingen av de tänkta startspelarna som dras med skadebekymmer, förutom sedan tidigare skadade Zlatan Ibrahimovic då.

Till vänster kommer således Mikael Lustig att spela, och det är nu i de mer offensiva positionerna det börjar bli klurigt. Dejan Kulusevski har stått för en väldigt stark säsongsavslutning, och vi tror att han kliver in från start till höger på mittfältet. ”Foppa” tar vänsterpositionen. Centralt slåss Kristoffer Olsson, Sebastian Larsson och Albin Ekdal om två platser. I anfallet tror vi att Marcus Berg och Alexander Isak får chansen från start.

Finland förbereder sig precis som Sverige inför EM, och efter matchen mot oss spelar de genrep mot Estland. Sverige genrepar mot Armenien.

Vårt speltips

Finland har varit väldigt starka på senaste tiden, och förbundskapten Markku Kanerva har byggt ihop ett av de bästa finska landslag vi sett – det enda som tagit sig till ett stort mästerskap. Här finns ett starkt, defensivt lagbygge men även spets i framförallt Teemu Pukki. Vi är många som minns hans succésäsong i Premier League för ett drygt år sen, och nu kommer han faktiskt från en säsong i Championship där han satt hela 26 baljor och slutat trea i skytteligan.

Sverige är ändå klasser bättre än Finland, och även om detta må vara en träningsmatch så är det inte vilken träningsmatch som helst. Alla kommer att vilja visa framfötterna inför EM och visa sig från sin bästa sida, och vi tror att Sverige kommer ut bra till den här matchen och att man även vinner. Den raka 1:an spelas till 1,60 gånger insatsen på Unibet.

Alla de bästa oddsen

Här ser ni fler odds på Sverige – Finland. Oddsen är från Unibet. Ta gärna även del av vår Unibet recension.

Spel Odds hos Unibet
Sverige vinner matchen 1,60
Oavgjort 3,85
Finland vinner matchen 6,50
Över 2,5 mål i matchen 2,16
Under 2,5 mål i matchen 1,66

Relaterade artiklar

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar