Sverige - Armenien, 5/6: Speltips, odds & inför

Resultat
Odds
Sverige
Oavgjort
Armenien
Odds hämtat på bet365: 2/6 18:15

Sverige ställs emot Armenien i genrepet inför EM! Vi tar er igenom förutsättningarna till matchen, förutspår Janne Anderssons laguppställning och ger er vårt speltips.

Sverige ska spela sista träningsmatchen innan det blir allvar. På lördag kväll ställs vårt svenska landslag mot Armenien, i genrepet inför EM. Nu ska det slipas på de sista detaljerna, så att vi är redo inför mästerskapet.

Vi tar oss an att gå igenom förutsättningarna till matchen, och ger er vårt speltips till Sverige – Armenien. Här kan ni läsa om EM 2021 odds, och här finner ni information om live streams till EM 2021.

Vad:Sverige – Armenien
När: Den 5/6, kl. 20:45
Vart:Friends Arena
Vad: Träningslandskamp
Stream: C More
Speltips: Sverige HT/FT (1,72 hos Bet365)

Inför matchen

  • Detta är Sveriges EM-genrep, och vi väntar oss att de flesta som startar här även startar mot Spanien om knappt två veckor.
  • Armenien är inte med i något EM, utan träningsspelar bara här.
  • Pontus Jansson kommer att vilas, och även Filip Helander och Ludwig Augustinsson dras med skavanker.

Speltips inför matchen

En träningsmatch återstår, och sedan är det fullt fokus på EM-premiären mot Spanien. Janne Andersson har inte velat bekräfta att elvan som spelar mot Armenien blir densamma – eller ens närapå densamma – som den som kliver ut på Estádio La Cartuja för att möta Spanien den 14 juni. Men inför VM 2018 körde Andersson exakt samma elva i genrepet som i VM-premiären, så vi skulle tro att Armenien-elvan åtminstone blir en fingervisning om vad som komma skall mot Spanien.

Robin Olsen får chansen från start igen, för att ta igen för förlorad speltid under säsongen i Everton. Mikael Lustig får garanterat ta hand om högerbacksplatsen, särskilt då han vilades mot Finland. Till vänster om honom räknar vi med att få se Victor Nilsson Lindelöf, som borde vara redo nu. Han lär bilda mittlås med Marcus Danielson, särskilt med tanke på att Filip Helander och Pontus Jansson båda har skadebekymmer. Vänsterbacksplatsen blir antagligen Pierre Bengtssons, då Ludwig Augustinsson varit skadad han också.

På mittfältet gissar vi att Emil Forsberg och Viktor Claesson får nytt förtroende på kanterna. Sedan tror vi att Kristoffer Olsson och Albin Ekdal får spela centralt, då de inte fick någon speltid mot Finland. I anfallet tyder mycket på att Dejan Kulusevski och Alexander Isak spelar, då de tränat ihop mycket under dagarna.

Armenien spelar inte EM i sommar, och för dem är således den här träningsmatchen väldigt betydelselös. Inte heller något kval eller liknande väntar i dagarna.

Vårt speltips

Det här är visserligen en träningsmatch för båda lagen, men betydelsen av den väger betydligt tyngre för Sverige. Här har vi elva spelare som vill visa sig från sin allra bästa sida för att få spela i EM, medan Armenien inte har någon tävlingsmatch förrän i september.

Vi tror att Sverige vinner den här matchen väldigt klart. Vi tippar att Sverige leder i paus och vinner efter full tid. Det spelas till 1,72 gånger pengarna, på Bet365.

Alla de bästa oddsen

Här hittar ni fler odds på Sverige – Armenien. Oddsen är från Bet365. Ta gärna även del av vår Bet365 recension.

SpelOdds hos Bet365
Sverige vinner matchen1,22
Oavgjort6,00
Armenien vinner matchen9,00
Över 2,5 mål i matchen1,60
Under 2,5 mål i matchen2,30

Relaterat

Janne Andersson hyllar "krigarna"
Janne Andersson hyllar "krigarna"
Efter en dramatisk seger för Sverige mot Polen hyllar förbundskaptenen Janne Andersson det svenska landslaget med att kalla dem riktiga krigare.
News icon24 juni, 2021
Author iconKatten Jansson
Real Madrid slåss med Arsenal för Alexander Isaks framtid
Real Madrid slåss med Arsenal för Alexander Isaks framtid
Efter att ha gjort en magisk säsong i La Liga med Real Sociedad och fortsatt spela bra i landslaget är Real Madrid och Arsenal intresserade av Alexander Isak.
News icon24 juni, 2021
Author iconKatten Jansson
Streama Sverige – Polen: Se live stream & TV (23/6)
Streama Sverige – Polen: Se live stream & TV (23/6)
Många svenskar kommer att vilja se avgörandet av Sveriges grupp i EM 2021. Vi har en guide för hur du kan se Sverige - Polen på nätet! …
News icon22 juni, 2021
Author iconJimmie Nyman