Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 jun, 2021

Sverige – Armenien, 5/6: Speltips, odds & inför

Sverige Armenien speltips

Sverige ställs emot Armenien i genrepet inför EM! Vi tar er igenom förutsättningarna till matchen, förutspår Janne Anderssons laguppställning och ger er vårt speltips.

Sverige ska spela sista träningsmatchen innan det blir allvar. På lördag kväll ställs vårt svenska landslag mot Armenien, i genrepet inför EM. Nu ska det slipas på de sista detaljerna, så att vi är redo inför mästerskapet.

Vi tar oss an att gå igenom förutsättningarna till matchen, och ger er vårt speltips till Sverige – Armenien. Här kan ni läsa om EM 2021 odds, och här finner ni information om live streams till EM 2021.

Vad: Sverige – Armenien
När: Den 5/6, kl. 20:45
Vart: Friends Arena
Vad: Träningslandskamp
Stream: C More
Speltips: Sverige HT/FT (1,72 hos Bet365)

Inför matchen

  • Detta är Sveriges EM-genrep, och vi väntar oss att de flesta som startar här även startar mot Spanien om knappt två veckor.
  • Armenien är inte med i något EM, utan träningsspelar bara här.
  • Pontus Jansson kommer att vilas, och även Filip Helander och Ludwig Augustinsson dras med skavanker.

Speltips inför matchen

En träningsmatch återstår, och sedan är det fullt fokus på EM-premiären mot Spanien. Janne Andersson har inte velat bekräfta att elvan som spelar mot Armenien blir densamma – eller ens närapå densamma – som den som kliver ut på Estádio La Cartuja för att möta Spanien den 14 juni. Men inför VM 2018 körde Andersson exakt samma elva i genrepet som i VM-premiären, så vi skulle tro att Armenien-elvan åtminstone blir en fingervisning om vad som komma skall mot Spanien.

Robin Olsen får chansen från start igen, för att ta igen för förlorad speltid under säsongen i Everton. Mikael Lustig får garanterat ta hand om högerbacksplatsen, särskilt då han vilades mot Finland. Till vänster om honom räknar vi med att få se Victor Nilsson Lindelöf, som borde vara redo nu. Han lär bilda mittlås med Marcus Danielson, särskilt med tanke på att Filip Helander och Pontus Jansson båda har skadebekymmer. Vänsterbacksplatsen blir antagligen Pierre Bengtssons, då Ludwig Augustinsson varit skadad han också.

På mittfältet gissar vi att Emil Forsberg och Viktor Claesson får nytt förtroende på kanterna. Sedan tror vi att Kristoffer Olsson och Albin Ekdal får spela centralt, då de inte fick någon speltid mot Finland. I anfallet tyder mycket på att Dejan Kulusevski och Alexander Isak spelar, då de tränat ihop mycket under dagarna.

Armenien spelar inte EM i sommar, och för dem är således den här träningsmatchen väldigt betydelselös. Inte heller något kval eller liknande väntar i dagarna.

Vårt speltips

Det här är visserligen en träningsmatch för båda lagen, men betydelsen av den väger betydligt tyngre för Sverige. Här har vi elva spelare som vill visa sig från sin allra bästa sida för att få spela i EM, medan Armenien inte har någon tävlingsmatch förrän i september.

Vi tror att Sverige vinner den här matchen väldigt klart. Vi tippar att Sverige leder i paus och vinner efter full tid. Det spelas till 1,72 gånger pengarna, på Bet365.

Alla de bästa oddsen

Här hittar ni fler odds på Sverige – Armenien. Oddsen är från Bet365. Ta gärna även del av vår Bet365 recension.

Spel Odds hos Bet365
Sverige vinner matchen 1,22
Oavgjort 6,00
Armenien vinner matchen 9,00
Över 2,5 mål i matchen 1,60
Under 2,5 mål i matchen 2,30

Relaterat

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar