Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 mar, 2023

Stryktipset – 4 mars (4/3): Tips, förslag & analys

Lördag betyder Stryktipset! Vi går igenom kupongens 13 matcher, och ger er vårt spelförslag. Detta i form av ett 96-raderssystem.

Det är en stor tradition för många att varje lördag spela på Stryktipset, och den traditionen delar även undertecknad. Inte mycket går upp mot en kupong fullmatad med spännande matcher, och den här lördagen bjuds vi på sex matcher från Premier League och sju från Championship.

Vi spelar ett 96-raderssystem, vilket innebär sju spikar, fem halvgarderingar och en helgardering. Kolla in spelförslaget under bilden. Vill ni spela på enskilda av matcherna rekommenderar vi att ni tittar över vår lista på bettingsidor, och då kan vi också tipsa er om att kolla in riskfria spel.

Stryktipset 5 mars

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Southampton – Leicester, 2

Två lag som ligger längre ned i tabellen än de hade tänkt sig inför säsongen. Southampton ligger sist, och Leicester på 14:e plats. Dessa två lag är de som kryssat minst i hela Premier League – bara tre oavgjorda resultat vardera. Vi väntar oss alltså ingen oavgjord match här, och när vi ska välja vinnare har vi svårt att landa i annat än att Leicester trots allt känns klart starkare. Man har visserligen förlorat sina två senaste PL-matcher, men det var mot topplag och dessförinnan visade man god form. Singeltvåa.

2. Arsenal – Bournemouth, 1

Arsenal vinner match efter match, och hoppas kunna vinna Premier League för första gången på 19 år. Nu möter man AFC Bournemouth, som precis förlorat mot Arsenals titelkonkurrent Manchester City med 1-4 på hemmaplan. Vi tror att Bournemouth får svårt även här, och spikar hemmasegern. Vill ni läsa mer om matchen kan ni kolla in vårt speltips till Arsenal – Bournemouth.

3. Chelsea – Leeds, 1X

Chelsea verkar inte kunna vinna för tillfället. Laget har sex raka matcher utan seger, och i den senaste förlusten fick man dessutom Thiago Silva skadad. På dessa sex senaste matcher har Chelsea bara mäktat med att göra ett enda mål. Nu möter man åtminstone tacksamt motstånd i form av Leeds, som är seriens sämsta bortalag. Även om vi tror att Chelsea vinner vågar vi inte spika 1:an, utan garderar med krysset. 1X, blir vårt spel.

4. Aston Villa – Crystal Palace, X2

Aston Villa kommer från en 2-0-seger mot bottengänget Everton, men hade dessförinnan tre raka förluster. Crystal Palace har precis spelat oavgjort mot Liverpool, och har faktiskt kryssat fem av sina sex senaste matcher. Det ska sägas att man haft ett riktigt tufft spelschema på senare tid, och lagets sju senaste matcher har bara varit mot lag på övre halvan. När man här får möta ett lag som åtminstone ligger på plats 11 tror vi att man får med sig poäng, och kanske till och med vinner. Vi spelar X2.

5. Wolverhampton – Tottenham, 2

Tottenham har vunnit två raka Londonderbyn med 2-0, mot West Ham och Chelsea, men därefter åkte man ut mot Sheffield United i FA-cupen. Det är svårt att säga exakt var man står, men att kvalitén finns där är det inget snack om.

Wolves har tre raka utan seger, och vi tror att det blir en fjärde här. Vi spelar spiktvåan. Läs mer om matchen i vårt Wolves – Tottenham speltips via länken.

6. Brighton – West Ham, 1

Brighton har två raka poängtapp, mot Crystal Palace och Fulham, och gjorde bara totalt ett mål på de där matcherna. Men man hade helt klart marginalerna emot sig och borde ha mäktat med sju mål sett till expected goals. Här tror vi att det släpper, och att Brighton vinner mot 16:e-placerade West Ham. Rak etta. Ni är välkomna att läsa mer om matchen i vårt speltips till Brighton – West Ham.

7. Huddersfield – Coventry, 2

Huddersfield ligger på nedflyttningsplats, och man gör inte mycket för att ta sig upp därifrån. Av lagets senaste nio matcher har man bara vunnit en enda, och inte får man det lättare av den gedigna skadelistan man dras med.

Coventry fortsätter att visa fin form, med tio poäng på de fyra senaste. Lagets svenske anfallare Viktor Gyökeres fortsätter att hyllas och att kopplas till Premier League-lag. Bara fem poäng upp till playoff-plats nu, och vi tror att man vinner här för att förhoppningsvis minska gapet ytterligare. Rak 2:a.

8. Luton – Swansea, 1X

Tabellsexan Luton tar emot femtonde-placerade Swansea, i en match som framför allt betyder mycket för Luton, som jagar uppflyttning. Inget av lagen har någon anmärkningsvärd formkurva, varken positivt eller negativt. Swansea har dock förlorat sina två bortamatcher, och vi har svårt att se walesarna vinna här. Kryssbenägna Luton är ändå allt annat än en given spik, och vi garderar oss genom att spela 1X.

9. Millwall – Norwich, 1X

Match mellan två lag som utmanar om playoff, Millwall på 5:e plats och Norwich på 7:e plats. Båda lag visar rätt god form, och Millwall har inte förlorat på elva hemmamatcher. Här tror vi att Millwall på nytt undviker förlust, men det oavgjorda resultatet är långt ifrån otänkbart. Vi spelar 1X.

10. Rotherham – Queens Park Rangers, 2

Två lag som slåss om att undvika nedflyttningsstriden, men som ändå har hyfsat bekväma avstånd ned till det röda strecket. QPR visar dock riktigt dålig form med fyra raka förluster, och man får passa sig om man inte ska dras med i streckkampen på riktigt.

Här noterar vi att Svenska Spels favoritskap landar på 33-29-38, men svenska folket har spelat 39-27-32. Det är sällan folket vet mer än spelbolagen och här ser vi ett tydligt spelvärde till höger. Vi singlar QPR.

11. Sunderland – Stoke, 1X2

Sunderland har häng på playoff-plats, medan Stoke ligger någorlunda bekvämt till med nio poängs avstånd ned till nedflyttningsstrecket. Sunderlands trend är dock nedåtgående. Man inledde säsongen otroligt starkt, men har gått svagare på sistone. Två raka förluster är lagets aktuella facit.

Stoke är svårbedömda och är dessutom bättre på bortaplan än hemmaplan. Även om tabellen säger att Sunderland är det bättre laget känner vi att det kan gå lite hur som helst här. Vi helgarderar.

12. Watford – Preston, 1

Två lag som parkerar i övre halvan av Championshiptabellen, där Watford ligger 8:a och är nära playoff-plats medan Preston ligger 12:a och troligtvis får en rätt lugn och betydelselös säsongsavslutning. Här tror vi att Watford, med Ken Sema i spetsen, tar en viktig seger. Spiketta.

13. Wigan – Birmingham

Ligans tabelljumbo Wigan tar emot Birmingham, som har sju poäng ned till nedflyttningsplats. Matcher av den här typen är Wigans chans till att vinna, eller åtminstone ta poäng, och trots att man ligger sist har man ändå tagit poäng i över hälften av sina matcher (resultatrad: 7-10-16). Vi tror att Wigan får med sig minst oavgjort, mot ett Birmingham som kommer från fyra raka förluster. Vi spelar 1X.

Relaterat

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar