Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 29 jan, 2021

Speltips inför Sverige – Frankrike: Bäst odds

Frankrike - Sverige semifinal VM handboll

Sverige ställs mot Frankrike i en semifinal i handbolls VM 2021. Här försöker vi ta fram ett speltips inför matchen med de bästa oddsen att spela på. Kan Sverige nå till en historisk final. Kanske till och med mot Danmark?

Här kollar vi in förutsättningarna. Kan Sverige som underdogs kunna chocka fransmännen? Svårt. Men helt klart möjligt!

Speltips – Sverige vinner

Om vi går genom trupperna i både Sveriges och Frankrikes landslag så kan vi se en klasskillnad. Det är många fina klubbadresser hos det franska laget. Allt från Paris Saint Germain till FC Barcelona. Det är inte mycket snack om att Frankrike ställer upp med ett bättre lag på pappret.

Har Sverige andra vapen för att kunna vinna mot Frankrike ikväll? Absolut. Inte minst så är deras mycket sammansvetsade trupp ett bra vapen. Man håller en jämna nivå intern och Andreas Palicka i Sveriges mål har energi över till ett helt lag. Det är just lagkänslan som kan vara Sveriges vassaste vapen när det gäller.

Det kan även ses som en fördel att ha lite mer okända spelare i truppen. Många av världsspelarna i Frankrike är kända för sina specialitér. Det är en fördel för Sveriges målvakter att ha en aning om vilka spelare som skjuter skotten.

Det kommer bli otroligt viktigt med just målvaktsspelet. Vi såg mot Qatar att det är väldigt enkelt att vinna matcher om målen bakåt begränsas till det närmaste maximala. För svensk del kommer det bli viktigt att få igång spelmotorn Jim Gottfridsson. Det kan vara skillnaden mellan vinst och förlust ikväll.

Det gäller att få stopp på de tunga fransmännen. Inte minst vid 6-meters linjen. De har Luka Karabatic som troligen är en av de bästa 6-meters spelaren i världen. Det blir något för svenske Max Darj att jobba på ikväll.

Vårt hjärna säger Frankrike – men vårt hjärta bankar helt klart för en blågul seger. Nu när det är en finalplats på spel så kan vi inte låta bli att spela på att Sverige vinner matchen. Ungern visade att Frankrike inte är ett omöjligt landslag i deras kvartsfinal.

Ett alternatvt spel vore att spela på en målfylld match. Det kan mycket väl bli många bollar i mål under en het match som denna.

  • Speltips: Sverige vinner – 2.70
  • Alternativt speltips: Över 53,5 mål i matchen – 1.77
  • Speltips: Unibet

Kan det bli final mot Danmark?

Inte för att gå händelserna i förväg – men skulle det bli en skandinavisk kväll under den 29/1. Då öppnas det upp för en final mellan Danmark – Sverige. Det skulle bli en historisk VM-final där mycket prestige är inblandat.

Danmark spelar mot Spanien i en match som sänds på TV kl. 20:30 ikväll.

Vi kan inte hlla tummarna nog för att Sverige går mot en final ikväll!

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar