Spanien - Sverige (14/11): Speltips, odds & inför

Spanien Sverige speltips odds


VM-kvalet ska avgöras – blir det Spanien eller Sverige som säkrar första flyget till Qatar? Vi ger er vårt speltips med odds till Spanien – Sverige.

Nu är vi framme vid den allra sista VM-kvalomgången, och studsar bollen rätt kan Sverige säkra VM-spel i Qatar 2022. Men då krävs seger mot Spanien, som också lär vara mer än sugna på den där VM-platsen.

Vi tar er igenom förutsättningarna till Spanien – Sverige, och ger er såväl speltips som odds på matchen.

Match: Spanien – Sverige
Matchstart: Kl. 20:45, den 14/11
Vad: VM-kval, Grupp B
Var: Estadio de La Cartuja, Sevilla
TV: TV4
Live stream: Titta på Spanien – Sverige live stream
Speltips: Sverige vinner (10,00 hos Bet365)

Inför matchen

  • Sverige måste vinna matchen för att sluta etta och säkra direktplats till VM. För Spanien räcker det med minst kryss.
  • Sverige har hela nio spelare som riskerar avstängning, plus förbundskapten Janne Andersson.
  • När lagen möttes i Sverige härom månaden vann Sverige med 2-1, efter mål från Alexander Isak och Viktor Claesson.

Speltips & odds: Spanien – Sverige

Det skulle ju bli en förtrollad torsdag, där Sverige vann den enkla matchen mot Georgien och där Spanien sedan tappade poäng mot Grekland och vårt landslag blev VM-klart i kavaj. Dikten överträffar dock ofta verkligheten. Sverige saknade skärpa framåt och slarvade i försvarsspelet, och blev bestraffade. Sedan gick Spanien dessutom och slog Grekland.

Förutsättningarna är ändå inte på något sätt katastrofala. Sverige slutar som sämst tvåa i gruppen, och har fortfarande gruppsegern i egna händer. Vinner man mot Spanien, vinner man gruppen.

Under Janne Anderssons fem år långa tid som förbundskapten har vi mött Spanien hela fyra gånger. Två gånger i EM-kvalet, en gång i EM och så en gång i det pågående VM-kvalet. Förlust 0-3 i Spanien, 1-1 hemma, 0-0 i Spanien i EM och därefter 2-1-seger hemma är facit. Vi har alltså stått för klart godkända resultat och insatser totalt sätt. Segern senast visade att vi kan slå Spanien, och den vinsten kom dessutom efter att vi hamnat i tidigt underläge. Nu har vi dessutom Zlatan Ibrahimovic tillgänglig, till skillnad från då.

Zlatan är en av alla nio svenska spelare som riskerar avstängning i ett eventuellt playoff. Övriga är Emil Krafth, Joakim Nilsson, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Viktor Claesson, Mattias Svanberg, Kristoffer Olsson och Alexander Isak. Det vill säga hela ordinarie backlinjen och hälften av de offensiva spelarna. Dessutom riskerar även Janne Andersson avstängning.

Att de gula korten följer med till playoff har kritiserats från flera håll, och såväl Sverige som Norge och Finland har skickat in en skrivelse till FIFA där man önskar att regeln ändras. Men man lär inte få svar på den skrivelsen förrän efter Spanienmatchen.

För Spaniens del är det bara ett par spelare som sitter i samma sits, och det är inte ens säkert att de startar här.

Vad gäller förändringar i den svenska startelvan tror vi att Albin Ekdal, som är tillbaka från avstängning, kliver in istället för Mattias Svanberg. Dessutom anar vi att Dejan Kulusevski får chansen från start på bekostnad av Viktor Claesson.

Innan ni lägger ett spel rekommenderar vi att ni kollar in lite bonus på odds.

Vårt speltips

Svår match att vänta för Sverige, som måste vinna matchen för att gå vidare. Men sist vi mötte Spanien såg det rätt bra ut, då klasspelare som Alexander Isak och Dejan Kulusevski klev fram. Och till skillnad från matchen mot Georgien har vi nu Ekdal tillgänglig, vilket är något som nog betyder mer för laget än vad många trott – våra två förluster i kvalet kom i de matcher Ekdal missade.

Vi har sett det mot Italien, mot Frankrike och mot Spanien förr. Vi har tron på att Sverige kan stå för en ny bragdseger, och med Zlatan Ibrahimovic på planen kan allt hända.

När oddsen är 1,36 – 4,33 – 10,00 är det ingen tvekan om vilken sida som lockar oss mest. Den raka 2:an till 10 gånger insatsen skall man kanske inte lägga hus och besparingar på, men nog är den möjlig. Vi spelar på svensk seger, på Bet365. Heja Sverige!

  • Vårt speltips: Sverige vinner
  • Odds: 10,00
  • Spelsida: Bet365

Läs gärna vår Bet365-recension, som vi har skrivit.

Relaterade artiklar

André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har skaffat irakiskt pass och bestämt sig för att börja representera Iraks landslag.
21 mars, 2023 | Emil Sandberg
Barcelona – Real Madrid: Se live stream & TV (19/3)
Barcelona - Real Madrid: Se live stream & TV (19/3)
El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid väntas bli ett helt öppet möte. Se hur du streamar gigantmötet online eller ser det på en TV.
16 mars, 2023 | Katten Jansson
Stryktipset – 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Ta del av speltips och matchanalyser inför Stryktipset den 18 mars. Vi spelar 96 rader.
16 mars, 2023 | Emil Sandberg