Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 12 jun, 2021

Skottland – Tjeckien, 14/6: speltips & odds (EM)

Skottland – Tjeckien, 14/6: speltips & odds (EM)

Varken Skottland eller Tjeckien tippas ta en direktbiljett till slutspelet eftersom England och Kroatien håller till i samma grupp.

För att se båda nationernas odds och chansen som vinnare av mästerskapet har vi skapat en egen handbok – EM odds vinnare.

Trots att spelbolagen erbjuder jämna odds på samtliga utfall när det kommer till vinnaren av mötet så bör det ändå vara en pytteliten fördel till Skottland som får spela matchen på hemmagräs i Glasgow.

Tjeckien gjorde ett lysande kval till EM och hamnade på en 2:a plats, bakom England i tabellen. Däremot har de varit lite ojämna detta år, där de har blandat och gett resultatmässigt.

Match: Skottland – Tjeckien
När: Den 14/6, kl. 15:00
Vart: Hampden Park i Skottland
Vad: EM 2021 gruppspel
Speltips: Skottland över 3,5 hörnor (1.74 hos Unibet)

Inför matchen

  • Skottland har inte spelat EM sedan 1996 så vi kan räkna med att spelarna vill visa framfötterna.
  • I playoffen under EM kvalet lyckades Skottland ta sig vidare två gånger om på straffar.
  • West Ham spelarna Vladimir Coufal and Tomas Soucek är nycklar i Tjeckiens defensiv.

Speltips för Skottland – Tjeckien, 14/6

Med tanke på det hårda motståndet är chanserna små att Skottland eller Tjeckien tar en topp 2 plats i gruppen samt hamna bland de 4 bästa treor i EM.

Skam den som ger sig.

Skottarna har krigat så hårt för att äntligen få spela EM igen. De avslutade EM kvalet med 3 raka segrar över San Marino, Cypern och Kazakstan. Detta räckte till en 3:e plats i gruppen, bakom Belgien och Ryssland, så det fick bli playoff.

I semifinalen av playoff blev det mållöst hemma mot Israel, där skottarna vann med 5-3 på straffar. I finalen på bortagräs mot Serbien blev det 1-1 efter fulltid och 5-4 på straffar.

Under detta år har Skottland fortsatt att leverera. Efter 5 spelade landskamper, varav 3 i VM kvalet är de fortsatt obesegrade. Den största bedriften kom i bortamötet mot Nederländerna, i ett möte som slutade 2-2. I den senaste matchen blev det en viktoria i Luxemburg med 1-0, i en vänskapsmatch.

Skottland är, precis som de övriga brittiska nationer, starka på fasta situationer och hörnor. Mot Luxemburg lyckades skottarna skapa 9 hörnor senast. Skottarna anfaller gärna på kanterna, speciellt när de har erövrat bollen vid omställningar och kontringar.

I matchen mot Tjeckien är hörnlinan satt på 3,5 hörnor. Förutom att Skottland har täckt linan i sin senaste vänskapsmatch har 2 av 3 VM kvalmatcher slutat med minst 4 hörnor.

Tjeckien är inte på något sätt experter till att undvika hörnor. Tvärtom. De är rätt så komfortabla med skickliga spelare i defensiven och har inga problem med hörnsituationer. Därför räds de inte heller att spela ut bollen till en hörna.

Senast i vänskapsmatchen mot Albanien hade Tjeckien 7 hörnor emot sig men vann ändå matchen med 3-1.

Så spelet landar på att Skottland klarar av att komma över linan på 3,5 hörnor. För detta ska de skapa minst 4 hörnor i matchen.

Troliga startelvor inför matchen

Skottlands möjlig startuppställning:

Marshall; Hendry, Hanley, Tierney; O’Donnell, McTominay, McGregor, McGinn, Robertson; Dykes, Adams.

Tjeckiens möjlig startuppställning:

Vaclik; Coufal, Celustka, Kalas, Boril; Soucek, Kral; Masopust, Darida, Jankto; Schick.

Bästa oddsen i matchen

Här finner ni fler odds på Skottland – Tjeckien. Oddsen är tagna från Unibet, och vill ni kan ni läsa vår Unibet recension.

Spel Odds hos Unibet
Båda lag gör mål i matchen 2.02
Båda lag gör inte mål i matchen 1.76
Över 2,5 mål i matchen 2.55
Under 2,5 mål i matchen 1.53

Andra nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar