Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 28 nov, 2021

Sirius – Häcken, 29/11: Speltips & stream

Häcken – Elfsborg, 25/7: Speltips & stream

Med 2 omgångar kvar av Allsvenskan har varken Sirius eller Häcken något att spela för i tabellen.

Sirius ligger på en 12:e plats, där de garanterat får stanna kvar i hösta divisionen. Häcken är i ingenmanslandet, i mitte av tabellen.

Sedan båda lagen inte har haft något att spela för har de bjudit sina fans på de mest underhållande matcherna, när det kommer till mål.

Inget tyder på att något av lagen ska sluta upp med detta när de möts i ett möte som gäller ingenting. Så mål kommer vi att få se.

Vad: Sirius – Häcken, Allsvenskan
Avspark: Den 2021-11-29, kl. 19:00
Vart: Studenternas IP
Live stream: Streama Allsvenskan
TV-kanal: Discovery+
Speltips: Över 3,5 mål (Odds: 2.60 hos Unibet)

Sirius – Häcken stream

Du kan streama Sirius och Häcken i Allsvenskan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Allsvenskan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Sirius – Häcken stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Sirius – Häcken via live stream

Speltips & odds

Det verkar som att Sirius unga tränare Daniel Bäckström har helt ställs om taktiken, efter att ha säkrat kontraktet i Allsvenskan.

Laget har spelat mer offensiv fotboll än någonsin kanske. Under de 3 senaste omgångar har supportrarna bjudits på en hög underhållning. Det är roligt att titta på Sirius när de spelar på detta vis. Huruvida det är effektivt går alltid att ifrågesätta. Men det är inget att bry sig om nu, när laget oavsett kommer att hamna på den nedre halvan av tabellen.

Allting började för 3 omgångar sedan när de regerande mästarna Malmö FF var på besök. Det blev en förlust, men Sirius lyckades näta 2 mål på serieledarna, samtidigt som de släppte in 3 stycken.

I nästa match var man ännu bättre och tog en 3-poängare mot Mjällby på resande fot. Återigen öste man in mål och denna gång ett mål fler än vad man släppte in. Det blev en 3-2 viktoria.

Senast tog man emot IFK Göteborg, där Sirius hämtade upp ett underläge två gånger om. Adam Hellborg hittade nätmaskorna två gånger, samt att Edi Sylisufaj också gjorde mål. Lagets bästa målskytt, Christian Kouakou, med 11 mål för säsongen, klev förvånandsvärt av planen mållös. Återigen läckte Sirius in mål, då IFK Göteborg själva nätade 3 gånger om.

Visst är det inte optimalt att spela på detta sättet. Men vem bryr sig, när laget befinner sig där de är och vill avsluta ligaspelet med att ge publiken en tidig julklapp.

Häcken verkar haka på denna trend. Även deras manager Per Mathias Høgmo har ställt om och spelat en mer offensiv fotboll, trots att de gästade självaste mästarna senast.

Det gav också utdelning, trots att Antonio Mirko Colak gav Malmö FF ledningen efter bara 5 minuter.

Häckens målkung Alexander Jeremejeff (i bild) gjorde sitt 11:e mål för säsongen när han kvitterade och Patrik Wålemark sitt 9:e mål, när han gav laget ledningen med 20 minuter kvar.

Malik Abubakari fick sista ordet då han ordnade en kvittering till Malmö. Starkt ändå av Häcken att ta en pinne mot serieledarna.

I Häcken drog Erik Friberg på sig sitt 6:e gula kort, som gör honom avstängd i denna match. Ett avbräck på det centrala mittfältet.

Innan detta möte vann Häcken med 2-0 hemma mot Degerfors. Häcken är målfarliga överlag. När de dessutom inte har något att spela för känns de ännu hetare.

Spelbolag har insett allt detta och sänkt sina odds på över/under 2,5 mål linan. Den linan bör passeras. Fast så som Sirius och Häcken har ställt upp och spelat under de sista omgångar tyder allt på att vi återigen får se fler mål än så.

Även linan på 3,5 mål bör passeras ungefär varannan gång. Spelbolag erbjuder betydligt högre odds än dubbla degen på det utfallet.

Därför faller spelet på att Sirius och Häcken tillsammans lyckas producera minst 4 mål i denna betydelselösa kamp i Allsvenskan.

  • Vårt speltips: Över 3,5 mål i matchen
  • Odds: 2.60
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Sirius möjlig startuppställning:

August Ahlin; Adam Ståhl, Dennis Widgren, Joseph Colley, Marcus Mathisen, Laorent Shabani; Moustafa Zeidan, Adam Hellborg, Jacob Ortmark; Edi Sylisufaj, Christian Kouakou.

Häckens möjlig startuppställning:

Peter Abrahamsson; Kristoffer Lund Hansen, Tobias Karlsson, Johan Hammar, Godswill Ekpolo; Jasse Tuominen, Gustav Berggren, Samir Maarouf, Patrik Wålemark, Benie Traore; Alexander Jeremejeff.

Nyheter

os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
13 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar