Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 18 nov, 2021

Örgryte – Helsingborg, 20/11: Speltips & stream

Jönköpings Södra – Helsingborg, 27/4: Speltips & stream

Med 2 omgångar kvar av Superettan har inte landets äldsta fotbollslag Örgryte IS något att spela för när Helsingborgs IF gästar dem.

ÖIS ligger i ingenmanslandet, precis i mitten av tabellen, där det är för högt upp för att kvala till Allsvenskan och för lågt ner till bottenträsket.

HIF har å andra sidan 6 poäng upp till en direkt biljett till Allsvenskan, men är också hotade av 4 lag under sig som vill åt den 3:e platsen i tabellen.

Då ÖIS också har en avstängning på lagets bästa spelare lutar det mesta mot att HIF om inte annat plockar poäng i mötet. Förmodligen samtliga 3.

Vad: Örgryte – Helsingborg, Superettan
Avspark: Den 2021-11-20, kl. 13:00
Vart: Gamla Ullevi
Live stream: Streama Superettan
TV-kanal: DiscoveryPlus
Speltips: Helsingborg +0 (Odds: 1.71 hos Unibet)

Örgryte – Helsingborg stream

Du kan streama Örgryte och Helsingborg från Superettan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Superettan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Örgryte – Helsingborg stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Örgryte – Helsingborg via live stream

Speltips & odds

Detta blir en speciell match för Örgryte ändå. Lagets trotjänare Hannes Sahlin gör sin sista hemmamatch i karriären, efter hela 10 säsonger i klubben.

All eloge till Hannes Sahlin!

Detta hade också kunnat vara ett möte mellan de två bästa målskyttar i Superettan.

I Örgryte finns skytteligaledaren Ajdin Zeljkovic, med 17 mål i protokollet.

I Helsingborg finns Anthony van den Hurk (i bild), med 15 mål i protokollet.

Någon batalj mellan dem blir det inte. Anledningen är att Ajdin Zeljkovic är avstängd, på grund av för många gula kort. Det gula kortet kom i den 92:a minuten i 3-2 segern hemma mot Landskrona BoIS senast.

Även om många ligamatcher har slutat oavgjort för Örgryte så är de obesegrade i de 5 senaste omgångar.

Frånvaron av Ajdin Zeljkovic, som har nätat nästan hälften av lagets mål, kommer att vara stor och märkbar.

Hos gästerna Helsingborg är toppanfallaren Anthony van den Hurk i toppslag. Han har ändå missat 4 ligamatcher och nätat 15 baljor.

När det kommer till hela laget så är det ömsom vin ömsom vatten. Fast nu gäller det verkligen att skärpa till sig.

Helsingborg har 6 poäng upp till 2:an Sundsvall, som bara behöver en poäng på de 2 sista omgångarna för att säkra en plats i Allsvenskan nästa säsong. Det känns inte troligt att man hinner ikapp dem.

Däremot är det lika viktigt att försvara 3:e platsen, som ger en kvalbiljett. För under sig har HIF lag som Norrby, Öster, Trelleborg och Landskrona inom räckhåll. Det skiljer 4 poäng ner. Vid en seger över Örgryte kan HIF säkra 3:e platsen.

Då gäller det att inte tappa fokus, som senast mot Värnamo, där HIF hade en ledning i pausvilan men förlorade matchen ändå.

Spelbolag erbjuder jämna odds på vinnaren av matchen. Eftersom Örgryte saknar sin skyttekung lutar favoritskapet kraftigt mot gästerna.

Bäst värde hittas i det asiatiska handikapp spelet på Helsingborg +0. Då återbetalas insatsen vid oavgjort i matchen.

Därför landar spelet på att Helsingborg täcker handikapp linan på +0 mål.

Kupongen rättas som vinst vid en rak bortaseger.

  • Vårt speltips: Helsingborg +0 Asian Handicap
  • Odds: 1.71
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Örgrytes möjlig startuppställning:

Fredrik Andersson; Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangre, Anton Lans; Hampus Dahlqvist, Anel Raskaj, Eric Nohlgren, Elias Gustafson; Daniel Paulson, Jack Cooper Love, Ailton.

Helsingborgs möjlig startuppställning:

Anders Lindegaard; Bödvar Bödvarsson, Charlie Weberg, Casper Widell, Ravy Tsouka Dozi; Adam Kaied, Brandur Hendriksson, Viktor Lundberg; Dennis Olsson, Anthony van den Hurk, Wilhelm Loeper.

Nyheter

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1581 Artiklar