Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 23 sep, 2021

Örgryte – Eskilstuna, 24/9: Speltips & stream

Sundsvall – Örgryte, 6/9: Speltips & stream

Det är inte mycket som skiljer Örgryte IS och AFC Eskilstuna åt i Superettan.

Örgryte har efter 21 omgångar en poäng mer i tabellen men också en match mer spelad.

Båda gängen har tajta försvar så detta möte borde inte sluta med så många insläppta mål.

Vad: Örgryte – Eskilstuna, Superettan
Avspark: Den 2021-09-24, kl. 19:00
Vart: Gamla Ullevi
Live stream: Streama Superettan
TV-kanal: Discovery+
Speltips: Under 2,5 mål (Odds: 1.86 hos Unibet)

Örgryte – Eskilstuna stream

Du kan streama Örgryte och Eskilstuna från Superettan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Superettan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Örgryte – Eskilstuna stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Örgryte – Eskilstuna via live stream

Speltips & odds

För cirka 8 veckor sedan möttes lagen i Eskilstuna, där det blev en 4-0 hemmaseger. Någon liknande tillställning är inte att vänta i Göteborg.

Örgryte är formstarka och förlustfria i de 6 senaste ligamöten i Superettan, samt ett ytterligare möte i andra omgången av Svenska Cupen.

Laget har försvarat sig väl och släppt in 4 mål under de 5 senaste omgångarna.

Anfallsstjärnan Ajdin Zeljkovic (i bild), med 9 mål på 21 omgångar, har inte hittat nätmaskorna under de 3 senaste omgångarna. Det har funnits andra målskyttar som har fyllt på i målprotokollet under tiden. Men laget är fortfarande beroende av honom.

Örgryte kommer till matchen från en delad pott mot IFK Värnamo, som tog ledningen i mötet. Anfallsyttern Oscar Johansson gav Värnamo ledningen efter en halvtimmes spel. Örgryte kämpade sig tillbaka och kvitterade med kvarten kvar genom Elias Gustafson, som gjorde sitt andra mål för säsongen.

Resultatet 1-1 var rättvist.

Även Eskilstuna har en skyttekung i Alexander Ahl Holmström, som har nätat 9 gånger denna säsong. Nästbäst är engelsmannen Ashley Coffey med 5 baljor. Eskilstuna har faktiskt varit mer framgångsrika än Örgryte både i offensiven och defensiven.

Det har varit ett par målrika möten på sistone för Eskilstuna, som har både nätat och släppt in mål i samtliga 5 senaste omgångar. Man har 5 poäng ner till kvalplatserna. Så ännu är det ingen fara. Fast det gäller också att inte tappa mark.

I och med detta kan det bli ett mer försiktigt spel framöver under den sista delen av säsongen.

I den senaste ligamatchen tog man en tidig ledning genom ytterbacken York Rafael, strax efter avspark. Det såg länge ut som att Eskilstuna skulle ta en seger. Med 20 minuter kvar ändrades allt då Elias Durmaz kvitterade och inhopparen Alexander Abraham Andue gjorde segermålet för Vasalunds IF.

Eskilstuna är rejält revanschsugna efter förlusten och sättet den kom på. Inte helt rättvist heller, sett hur spelet såg ut på planen där Eskilstuna ägde mer boll och fick till lika många skott på och utanför mål.

Trots att båda gängen har fyrverkerier på topp är känslan att detta möte blir tajt och svårspelat. Båda lagen har trots allt bra försvar.

Därför faller spelet på att vi får se som flest 2 mål i matchen, men inga fler än så, till ett schysst odds.

  • Vårt speltips: Under 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.86
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Örgrytes möjlig startuppställning:

Robin Wallinder; Arvid Brorsson, Marcus Haglind Sangre, Jonathan Azulay; Elias Gustafson, Lukas Lagerfeldt, Anel Raskaj, Hampus Dahlqvist; Ajdin Zeljkovic, Peru Ruiz, Daniel Paulson.

Eskilstunas möjlig startuppställning:

Noel Törnqvist; Victor Fors, Pontus Rödin, Robin Tihi, Abdelkarim Mammar Chaouche, York Rafael; Andre Alsanati, Felix Michel, Ismet Lushaku; Viktor Götesson, Ashley Coffey.

Nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar