Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 29 jun, 2019

Speltips & Odds: Dam-VM: Tyskland – Sverige 29/6

Då var vi halvvägs in bland kvartfinalerna i detta Dam-VM. De två favoriterna England och USA gjorde vad som behövdes då man besegrade Norge respektive hemmanationen Frankrike. Nu är det Sveriges tur och givetvis kommer vi ge er våra analyser och förhandstipp inför kvällens drabbning mot Tyskland.

Trolig laguppställning Tyskland:

Schult
Gwinn Doorsoun Hegering Schweers
Huth Leupolz Magull Dabritz
Popp Schuller

Trolig laguppställning Sverige:

Lindahl
Glas Fischer Sembrant Eriksson
Rubensson Asllani Seger
Jakobsson Blackstenius Rolfö

Kan Sverige besegra spöket?

Ja det är väl just det som är den stora frågan, kan Sverige besegra sitt hjärnspöke Tyskland? Sverige har ett minst sagt mörkt facit mot stormakten Tyskland. Man har endast lyckats slå tyskorna vid två tillfällen och i mästerskap har det tagit stop varenda gång i slutspelet när man stött på Tyskland. Även om Sverige nästan alltid haft ett bra lag så har alltid tyskorna varit numret större och även haft marginalerna på sin sida.

Men Tyskland är inte gamla Tyskland på samma vis. Man är inte längre så dominant som man en gång varit och årets upplaga av Tyskland är inte lika skrämmande som historien visat sig. Sverige har ett både ungt och erfaret lag men en skön mix av spelare. Med ett ramstarkt försvar har man nu tagit sig till en kvartsfinal mot Tyskland och det finns alla möjligheter att en gång för alla utradera sitt spöke.

Tyskland tog sig till kvartsfinal genom att besegra ett blekt Nigeria i åttondelsfinalen där siffrorna skrevs till klara 3-0. Det var egentligen aldrig något snack då man hade 2-0 redan efter 25 minuter och sedan var resten en transportsträcka mot kvarten. Sverige hade som bekant det aningen tuffare med sin motståndare Kanada.

Stundtals var världsfemman flera nummer större än Sverige i spelet. Men som sagt Sveriges försvar och Hedvig Lindahl i synnerhet var fantastiska. Efter en omställning kunde Sverige göra 1-0 och resten är historia. Segern må suttit hårt inne, den må ha varit aningen orättvis men det spelar ingen roll för nu står vi här mot Tyskland i en kvartfinal och har siktet inställt på semifinal. Kan Sverige göra en likadan insats defensivt så finns det goda möjligheter att äntligen slå detta Tyskland ikväll.

Speltips & Odds: Tyskland – Sverige

Tyskland är favoriter ikväll vilket knappast kommer som någon suprise. De flesta bettingsidorna har dem som klara segrare och på Bet365 står Sverige i hela 6,00 i odds. Då matchbilden antagligen kommer styras utav tyskorna så känns oddset på Sverige under 3,5 hörnor till oddset 1,83 väldigt intressant.

Sverige har haft problem att etablera ett spel på offensiv planhalva och dem har inte direkt öst in hörnor.

Tips: Sverige under 3,5 hörnor i matchen

Odds: 1,83(Bet365)

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Artiklar