Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 25 maj, 2021

Man City – Chelsea (CL-final), 29/5: Speltips

Man City – Chelsea (CL-final), 29/5: Speltips

Man City – Chelsea möter varandra i final i Champions League under lördagen. Kolla in vårt speltips till matchen.

I Champions League ska matchen mellan Man City – Chelsea stå av stapeln under lördagskvällen. Mötena lagen emellan har historiskt sett varit väldigt jämna och det skiftar vilket lag som vinner. En notering är att det är få oavgjorda resultat. Vi ger dig ett speltips till detta spännande brittiska finalmöte, och visar även dig till bet365 bonus för en ökad spelupplevelse.

Streama fotboll i Europa

Se fotboll hos Bet365

Speltips inför matchen

Under lördagen ska finalen av Champions League mellan Man City – Chelsea spelas. De fem senaste mötena (FA-cupen och Premier League) har Man City vunnit två och Chelsea tre stycken av matcherna (2-1, 2-1, 1-3, 1-0, 1-2).

Man City kommer till denna finalen med en väldigt bra självförtroende. Överlägsen vinst av Premier League och en förkrossande vinst i bagaget i sin föregående match.

I Man Citys senaste match, som även var sista Premier League-matchen för säsongen, vann de med 5-0 mot Everton efter att belgaren Kevin De Bruyne gjorde mål i den 11:e minuten.

Chelsea åker nedåt till Porto och Portugal för att försöka vinna mot antagonisten Man City, en motståndare som är i slag – men som de samtidigt har ett bra facit mot. De senaste två matcherna har Londonlaget vunnit mot de engelska mästarna (1-0, 1-2).

I Chelseas senaste match förlorade de mot Aston Villa med 2-1 på bortaplan efter att ha legat under med 2-0 i större delen av matchen. Ben Chilwell reducerade i den 70:e minuten men Chelsea kom inte närmare än så. Trots förlust förlorade även Leicester sin match mot Tottenham, vilket gjorde att Chelsea kom på en Champions League-plats.

Odds vi spelar på

Chelsea har haft en liten fördel mot Man City de senaste mötena lagen emellan, men vi tror på ett annat resultat under lördagen. Efter att Man City säkrat Premier League-titeln har de snarare varvat upp än varvat ner, och Pep Guardiolas vilja att vinna Champions League med laget kan man inte förringa.

Båda lagen är starka både offensivt och defensivt, men vi tror att chansen att vinna kommer att vara större än att förlora. Vi tror därför att båda kommer att gå framåt och göra minst ett mål vardera.

Vi landar därför i att spela på att Man City vinner matchen och att båda lagen gör mål i matchen, till ett väldigt bra odds på 4.50 gånger insatsen på Bet365.

  • Vårt speltips: Man City och ja (Resultat/Båda lagen gör mål)

Nyheter

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar