Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 okt, 2023

Djurgården – Hammarby (22/10): Speltips, odds & inför

dif hammarby speltips odds

Vad: Djurgården – Hammarby
Avspark: Den 22/10, kl. 15:00
Vad: Allsvenskan
Stream: Djurgården – Hammarby live stream
Speltips: Hammarby vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort (2.70 hos Expekt)

Årets sista Stockholmsderby närmar sig! Djurgården och Hammarby gör upp på Tele2 Arena, i en match som Hammarby måste vinna. Men det borde dem väl klara? Vi ger er vårt speltips till matchen den 22/10!

Varken Djurgården eller Hammarby har gjort någon vidare stark säsong, men när fyra omgångar återstår ligger Djurgården ändå på en någorlunda godkänd fjärdeplats. Hammarby, däremot, ligger femma och kan inte alls vara nöjda med sin insats i Allsvenskan i år. Hoppet om fjärdeplatsen lever dock, och om den ska vara realistisk krävs seger mot Djurgården här.

Sex poäng skiljer lagen åt. Blir de poängen till nio eller tre efter matchen? Det återstår att se. Läs allt inför Stockholmsderbyt i vårt speltips!

Hammarby vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
Hammarby vs Djurgaarden Match Outcome
Match Starts 22/10 15:00
Match avslutad

Inför matchen

  • Djurgården har det svårt mot Hammarby, och har bara vunnit 3 av de senaste 26 matcherna mot ”Bajen”.
  • Senast lagen möttes vann Hammarby med 4-3, i en spännande match i våras.
  • Hammarby är sex poäng bakom Djurgården, och nästan måste vinna för att kunna passera laget och ta fjärdeplatsen.
Allsvenskan

22nd October 2023 - 13:00

Tele2 Arena

Hammarby

Match Ended
Djurgaarden

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

3.3

Average goals scored

5/22

Matches were draws

86%

Goals scored in first half

Allsvenskan

2024

Hammarby

3

Djurgaarden

0

2023

Hammarby

4

Djurgaarden

3

2022

Djurgaarden

0

Hammarby

0

2022

Hammarby

0

Djurgaarden

1

2021

Djurgaarden

4

Hammarby

1

2021

Djurgaarden

2

Hammarby

2

2020

Hammarby

1

Djurgaarden

1

2020

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2019

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2019

Hammarby

2

Djurgaarden

1

2018

Hammarby

1

Djurgaarden

3

2018

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2017

Djurgaarden

1

Hammarby

1

2017

Hammarby

3

Djurgaarden

1

2016

Hammarby

4

Djurgaarden

2

2016

Djurgaarden

1

Hammarby

3

2015

Djurgaarden

2

Hammarby

2

2015

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2009

Hammarby

1

Djurgaarden

0

See more

Cup Final Stage

2021

Djurgaarden

0

Hammarby

1

2019

Djurgaarden

4

Hammarby

2

Cup Group 6

2016

Djurgaarden

1

Hammarby

3

Speltips & odds: Djurgården – Hammarby

Djurgården har inte haft någon vidare stark säsong, och fansen ropar på en generationsväxling. Man tycker att det är dags för de gamla trotjänarna Magnus Eriksson och Haris Radetinac att lämna över stafettpinnen till någon annan, och känner även att tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf gjort sitt. Inte minst är man missnöjda med att tränarna och laget inte lyckades ta tillvara på Oliver Bergs kvalitet, där man menar att man slarvat bort en riktigt kvalitetsspelare. Om det kan vi inte säga emot.

Är det någonting annat Djurgårdsfansen är trötta på så är det att förlora derbyn. I år har det blivit tre derbyn och faktiskt bara två förluster, vilket får ses som en rätt bra derbysäsong för att vara Djurgården. Men ett derby återstår, och blir det en ny förlust här är det nog inte många som fortfarande kan glädjas över att man vann mot AIK med 1-0 i våras.

Hammarby har inte heller gjort någon vidare bra säsong. Man stod visserligen för imponerande insatser i Europakvalet, men det resulterade inte mer än ett uttåg redan i den första matchen, mot Twente. Dock gav Twentematcherna Hammarby någonting mer, i form av en erfarenhet och en scen som många av laget verkligen växte av. Hammarby före och efter Twente är som två olika lag.

Ett tungt slag för Hammarby är att man fått två av sina viktigaste offensiva pjäser skadade, Jusef Erabi och Viktor Djukanovic. Erabi missar resten av säsongen, och Djukanovic riskerar att drabbas av samma öde, men där återstår det att se. Frågan är hur man formerar anfallet mot Häcken, men det troliga är kanske att Adi Nalic spelar anfallare ihop med August Mikkelsen.

Vårt speltips

Det är nog ingen som följer Stockholmsfotbollen som har missat att Djurgården har det svårt i derbyn. Det verkar inte spela någon roll var man befinner sig i tabellen, hur många skador motståndarna har eller hur pass rätt stjärnorna står – man vinner ändå inte. Visst har det, i sanningens namn, trots allt blivit ett par derbyvinster de senaste åren, men de är ovanliga.

Vi tror på Hammarby men är dock en aning oroliga över lagets offensiva styrka, med Erabi och Djukanovic skadade. Vi spelar ”Hammarby vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort”. Det spelet finnes till 2.70 gånger pengarna, hos Expekt.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 2.70
  • Bettingsida: Expekt

De här oddsen på DIF – HIF har vi hämtat från Expekt Sverige. Bettingsidan är väletablerad i Sverige, och har många bra odds. Se också bonuskoder innan ni spelar.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Kolla in ytterligare odds på Djurgården – Hammarby nedan.

Speltips Odds från Expekt
Över 2,5 mål 1.85
Under 2,5 mål 1.95
X2 1.83

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar