Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 okt, 2022

Djurgården – Häcken (9/10): Speltips, odds & inför

dif häcken speltips odds

Djurgården och Häcken gör upp i en seriefinal! Vi ger er förutsättningarna inför matchen, och delar med oss av ett speltips om hur vi tror att utgången faller. Läs allt inför toppmötet på Tele2 Arena!

Djurgården och Häcken har varit Allsvenskans två bästa lag så här långt, och är de som har störst chans på SM-guldet när sex omgångar återstår av serien. På söndag eftermiddag möts de två lagen på Tele2 Arena, och räkna med en laddad match med hög kvalitet och mycket känslor.

Här ger vi er alla förutsättningar inför Djurgårdens IF – BK Häcken. Ta del av vårt speltips till matchen, där ni kan läsa om våra tankar kring mötet.

Under 2,5 mål (Bet365)

Bonus: Få 1250 kr i spelkrediter hos Bet365
Vad: Djurgårdens IF – BK Häcken, Allsvenskan
Var: Tele2 Arena
När: Kl. 17:30, 9 oktober
Live stream: Djurgården – Häcken live stream
Speltips: Under 2,5 mål (2.30 hos Bet365)

Inför matchen

 • Häcken fick sin mittfältskugge Mikkel Rygaard skadad på träning i tisdags, och dansken missar matchen.
 • Fem omgångar återstår efter den här matchen, och båda lagen har kvar att möta Malmö, AIK, Norrköping och Sundsvall. Den match som skiljer lagens schema åt är att Djurgården möter Mjällby medan Häcken möter Göteborg.
 • Vårmatchen lagen emellan slutade 2-1 till Djurgården, efter att ”Järnkaminerna” vänt underläge.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’adlbMFd67KrUtBdVgTxSC49FyTGkfoa8FXw0wosw’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: Djurgården – Häcken

Djurgården och Häcken har båda stått för väldigt starka säsonger, och när det nu återstår blott sex matcher av Allsvenskan är de lagen som sitter i förarsätena till att ta hem SM-guldet. 48 poäng var har de spelat in, vilket placerar dem fem poäng före tredjeplacerade Hammarby.

Till skillnad från Hammarby har både Djurgården och Häcken rätt tuffa spelscheman under avslutningen, och de möter ju dessutom varandra här. Trots att det är fem poäng ned till ”Bajen” kan vi alltså inte räkna bort de grönvita från denna gulduppgörelse.

Till den här matchen har Häcken fått sin viktige mittfältskugge Mikkel Rygaard skadad, vilket är ett stort avbräck för de svartgula. Dock har man en bra bredd på mittfältet, och så väl Amane Romeo som Erik Friberg skulle kunna kliva in där och göra det bra. Även nyförvärvet Tobias Sana är skadad, och så även Ali Youssef och Bénie Traoré.

Djurgården har en ganska så komplett trupp, där backupspelaren Elliot Käck är skadad och där Elias Andersson, som spelar då och då, är avstängd.

Vårt speltips

Det här är onekligen ingen lätt match att tippa. Djurgården torskade med 0-3 mot Degerfors senast men följde upp det med en imponerande bortaseger mot Genk. Det är samtidigt svårt att veta exakt var laget står med tanke på deras tuffa spelschema och allt resande.

Häcken har kryssat fyra matcher på raken, och har då bland annat spelat emot Degerfors och Varberg. Det går att misstänka att de ovana guldjägarna på Hisingen inte riktigt pallar trycket det innebär att vara med i en titelkamp.

Det här är en match som inget lag får förlora, för då tappar man verkligen greppet om guldet. Ett oavgjort resultat vore godkänt för båda. Vi tror på en avvaktande matchbild, där inget lag vågar bjuda på för mycket ytor och därmed riskera att släppa in mål bakåt. ”Under 2,5 mål” finnes till 2,30 gånger insatsen, och spelas hos Bet365.

 • Vårt speltips: Under 2,5 mål
 • Odds: 2.30
 • Spelsida: Bet365

Oddsbonusar utan omsättningskrav är ofta populärt att använda sig av när man spelar.

Annan betting på matchen

Det finns väldigt många odds på Djurgården – Häcken. Nedan hittar ni tre av dem.

Speltips Odds (Bet365)
Över 2,5 mål 1.60
X2 1.80
Häcken vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort 2.75

Bettingsidor med odds inför matchen

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Trovärdig spelsida i Sverige
 • Utmärkt support
 • BankID
 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Relaterat

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar