Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 aug, 2023

Degerfors – IFK Göteborg (19/8): Stream, speltips & odds

Vad: Degerfors IF – IFK Göteborg
Avspark: Den 19/8, kl. 15:00
Vart: Stora Valla
Stream: > Discovery Plus
Speltips: Oavgjort (3.50 hos Expekt)

Ett riktigt ångestmöte väntar i Allsvenskan under söndagen, då nedflyttningsaspiranterna Degerfors och IFK Göteborg drabbar samman. Här finner ni allt inför matchen, från speltips till info om hur ni kan streama mötet live.

Med ungefär en tredjedel kvar av säsongen ser läget rätt mörkt ut för IFK Göteborg, även om man kommer från en otroligt viktig seger senast. För Degerfors ser situationen inte särskilt mycket bättre ut, även om man åtminstone ligger på säker mark och också kommer från en seger senast.

Vi är mycket spända på att se mötet mellan Degerfors och Göteborg. En riktig sexpoängsmatch! Här finner ni vårt speltips till matchen, och så även information om hur ni gör för att streama mötet live.

Oavgjort (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
IFK Gothenburg vs Degerfors Match Outcome
Match Starts 19/08 15:00
Match avslutad

Inför matchen

 • IFK Göteborg ligger på nedflyttningsplats på 16 poäng, och Degerfors ligger på trettonde plats med 20 poäng. Ett riktigt sexpoängsmöte är vad som väntar här!
 • Göteborgs viktige mittfältare Sebastian Ohlsson tvingades kliva av mot Djurgården senast, skadad igen. Han väntas bli borta till mitten av oktober.
 • I våras vann Göteborg över Degerfors med hela 6-0.
Allsvenskan

19th August 2023 - 13:00

Stora Valla

IFK Gothenburg

Match Ended
Degerfors

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

3.7

Average goals scored

2/9

Matches were draws

100%

Goals scored in first half

Club Friendlies

2023

IFK Gothenburg

4

Degerfors

1

2021

IFK Gothenburg

2

Degerfors

2

2012

Degerfors

0

IFK Gothenburg

4

Allsvenskan

2023

IFK Gothenburg

6

Degerfors

0

2022

Degerfors

3

IFK Gothenburg

1

2022

IFK Gothenburg

2

Degerfors

0

2021

IFK Gothenburg

1

Degerfors

0

2021

Degerfors

3

IFK Gothenburg

2

Cup Group 2

2016

IFK Gothenburg

1

Degerfors

1

Streama Degerfors – IFK Göteborg

Det är rätt enkelt att finna en Degerfors IF – IFK Göteborg live stream att se direktsänt på nätet. Allt ni behöver göra för att streama mötet online är att skapa ett konto hos Discovery Plus, och där köpa ett sportabonnemang. När ni fått det gjort kan ni se alla matcher från Allsvenskan online.

Ni väljer om ni ska ha i gång er Degerfors – IFK Göteborg stream via mobil, dator eller från surfplatta. Råkar det vara så att ni äger en Chromecast eller liknande verktyg, då kan ni dessutom koppla över er fotboll stream till TV-skärmen, och på så sätt se matchen på TV.

Vi är rätt säkra på att ni som väljer att streama Degerfors – Göteborg kommer att bli nöjda med ert beslut. Bilden, ljudet och kommentatorerna är av hög klass på Discovery Plus.

 1. Klicka dig vidare till Discovery Plus
 2. Öppna ett konto och köp sportabonnemang
 3. Streama Degerfors – IFK Göteborg

Speltips & odds: Degerfors – IFK Göteborg

Oj, vilken tuff säsong IFK Göteborg har haft. 19 omgångar in på seriespelet ligger man näst sist i tabellen, med endast Varberg bakom sig. Tre poäng är det upp till kvalplats, och fyra pinnar upp till säker mark. På lördag, strax efter lunchtid, bortaspelar man mot 13:e-placerade Degerfors, och det behöver nog inte sägas hur viktig den här matchen är.

Situationen för Degerfors är inte så himla mycket bättre än för Göteborg, då man bara är fyra pinnar före ”Blåvitt”. Men skillnaden är att Degerfors ligger där man förväntas vara, till och med något bättre än så, medan den här situationen är ett enormt fiasko för Göteborg. Skulle Degerfors vinna den här matchen skiljer det plötsligt sju poäng lagen emellan, och då blir det tufft för Göteborg att hämta in försprånget under slutfasen av säsongen.

Intressant inför den här matchen blir att se om Marcus Berg får starta eller inte. Han har petats i de tre senaste matcherna, för vilket tränaren Jens Askou fått en del kritik. Å andra sidan har Blåvitt vunnit två av dessa tre matcher, och vinster hör till ovanligheterna för detta lag. Dock var det Berg som kom in och sköt det avgörande målet i vinsten mot DIF senast, så det är väl också en parameter att väga in.

Vi har en känsla av att den här typen av otroligt viktiga matcher, som betyder så mycket för båda lagen och som innehåller så mycket ångest och nerver, har en tendens att sluta oavgjort. Lagen är mer rädda för att förlora än vad de vill vinna, och det resulterar i ett försiktigt spel. Vi spelar det oavgjorda resultatet, till 3.50 gånger pengarna hos Expekt

 • Vårt speltips: Oavgjort
 • Odds: 3.50
 • Bettingsida: Expekt

Vi har funnit dessa odds på Degerfors – IFK Göteborg hos Expekt Sverige, en väletablerad bettingsajt i Sverige där ni finner mycket odds. Se även om du kan använda någon oddsboost när du lägger ditt spel.

 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Titta in fler odds från Degerfors – Göteborg här.

Speltips Odds från Expekt
Över 2,5 mål 1.85
Under 2,5 mål 1.95
1X 1.60

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar