Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 jan, 2022

Chelsea – Liverpool: Speltips, odds & inför (2/1)

Chelsea Liverpool speltips odds

Chelsea och Liverpool drabbar samman i en toppmatch i Premier League! Läs allt inför bataljen här, och ta del av vårt speltips med odds på mötet.

Den första söndagen under det nya året bjuder oss på en riktig toppmatch, då Chelsea och Manchester City möts på Emirates Stadium. Här tar vi er igenom förutsättningarna inför matchen, och ger er allt ni behöver veta till sammandrabbningen.

Ta del av vårt Chelsea – Liverpool speltips, och läs om våra tankar inför matchen.

Match: Chelsea – Liverpool
Matchstart: Kl. 17:30, den 2/1
Vad: Premier League
Var: Stamford Bridge, London
Live stream: Chelsea – Liverpool live stream
Domare: Anthony Taylor
Speltips: Liverpool vinner (2,62 hos Bet365)

Inför matchen

  • Chelsea har gått trögt på sistone, och bara tagit nio poäng på sina sex senaste matcher.
  • Liverpool förlorade sin senaste match, men har annars gått bra på senare tid.
  • När lagen möttes i höstas slutade matchen 1-1.

Speltips & odds: Chelsea – Liverpool

Många var spända på att följa Frank Lampards tränarsejour i Chelsea – kunde han bara nå hälften av lika stora framgångar som han nådde som spelare hade det varit en stor succé. Tränar-Frank kunde dock inte ge Chelsea ens en hundradel av vad han gav som spelare, och efter en svag höst fick tränaren lämna under våren.

In kom istället Thomas Tuchel, och allt blev så mycket bättre. Segrarna radades upp, nollorna hölls och spelet flöt på som vatten. Laget nådde topp fyra i Premier League – men hade inte ens behövt det då man till och med vann Champions League och säkrade CL-spel på den vägen.

För första gången sedan tysken kom in visar klubben nu upp en något svagare period, och då är perioden inte ens märkvärdigt dålig. 2-3-1 på de sex senaste är resultatraden, vilket är ovanligt många poängtapp för att vara ett av seriens starkaste lag, men inte katastrofalt facit på något sätt. Den allra senaste matchen var dock en klar missräkning, då man bara fick med sig 1-1 hemma mot Brighton – i en match där Brighton var förtjänta av minst en poäng.

Liverpool förlorade sin senaste match, lagets blott andra förlust på hela säsongen. Det var Leicester som blev för svåra, även om ”Pool” skapade chanser för att göra både ett och två mål. Mohamed Salah stod dessutom för en straffmiss där.

Avståndet upp till tabellettan Manchester City börjar växa sig stort, och det här är en viktig match för båda lagen om man vill lyckas hänga med i topptåget. City står på 53 inspelade poäng, Chelsea på 42 och Liverpool på 41. City har dock spelat 21 matcher, Chelsea 20 och Liverpool 19.

Det är bekräftat att Jürgen Klopp missar den här matchen, vilket beror på att han är misstänkt coronasjuk.

Vi kan varmt rekommendera er att kolla in våra oddsbonusar innan ni lägger ett spel.

Vårt speltips

Chelsea har bara tagit 9 poäng på sina 6 senaste matcher, vilket är svagt och det råder ingen tvekan om att man är något ur form. Visserligen kan man ursäktas av att man har haft många spelare sjuka i corona, men faktum kvarstår att laget inte är på topp. Man har bara hållit en enda nolla på sina åtta senaste matcher, vilket står i kontrast mot fyra hållna nollor på de fem matcherna dessförinnan.

Liverpool förlorade visserligen sin senaste match de också, men man brände en straff och många andra målchanser. Vi sätter inget frågetecken kring lagets form.

Chelsea har förlorat sina två senaste hemmamatcher i Premier League mot Liverpool, och vi tror att man åker på en ny förlust. Vi spelar den raka 2:an, som finnes till 2,55 gånger insatsen hos Bet365.

  • Vårt speltips: Liverpool vinner
  • Odds: 2,55
  • Spelsida: Bet365

Relaterat

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar