Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 apr, 2023

AIK – Hammarby (16/4): Speltips, odds & inför

AIK Hammarby speltips odds

Vad: AIK – Hammarby
Avspark: Söndag 16 april, klockan 15:00
Vart: Friends Arena, Stockholm
Live stream: Gå till AIK – Hammarby live stream
Speltips: Hammarby vinner matchen (Odds: 2.42 hos Expekt)

Årets första allsvenska Stockholmsderby är här! Mycket står på spel när AIK och Hammarby möts på Friends Arena, och här ger vi er vårt speltips med odds på matchen.

AIK och Hammarby har redan mötts en gång i år, i Svenska Cupen, men nu är det dags igen. Framför allt för AIK är tre poäng i den här matchen av otrolig vikt, men även Hammarby skulle må bra av en seger. Klart är att mycket står på spel denna eftermiddag.

Klockan 15:00 blåser domaren i gång matchen på Friends Arena. Här ger vi er förutsättningarna inför matchen, i form av ett speltips med vårt bästa odds.

Hammarby vinner (Expekt)

Få gratisbet på 1500 kr hos Expekt!
AIK vs Hammarby Match Outcome
Match Starts 16/04 15:00
Match avslutad

Inför matchen

  • Det är kris i AIK, med annorlunda spelaraffärer, sportchef på tjänstledigt och svaga resultat på planen. En seger här hade betytt mycket, medan en förlust varit väldigt jobbig.
  • Hammarby har fått en hyfsad start på säsongen, och kan här ta sin andra vinst mot AIK för i år.
  • John Guidetti missar matchen på grund av skada.
Allsvenskan

16th April 2023 - 13:00

Friends Arena

AIK

Match Ended
Hammarby

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

2.9

Average goals scored

4/23

Matches were draws

65%

Goals scored in first half

Allsvenskan

2024

Hammarby

2

AIK

1

2023

Hammarby

4

AIK

2

2022

Hammarby

2

AIK

2

2022

AIK

3

Hammarby

3

2021

Hammarby

1

AIK

0

2021

AIK

2

Hammarby

0

2020

AIK

3

Hammarby

0

2020

Hammarby

0

AIK

2

2019

Hammarby

2

AIK

1

2019

Hammarby

0

AIK

2

2018

AIK

1

Hammarby

0

2018

Hammarby

0

AIK

1

2017

Hammarby

1

AIK

1

2017

AIK

1

Hammarby

2

2016

AIK

0

Hammarby

0

2016

Hammarby

0

AIK

3

2015

Hammarby

1

AIK

0

2015

AIK

2

Hammarby

0

2009

AIK

2

Hammarby

1

See more

Cup Final Stage

2023

Hammarby

2

AIK

1

2016

AIK

3

Hammarby

5

Cup Grp. 8

2021

Hammarby

3

AIK

2

Cup Group 3

2015

Hammarby

2

AIK

1

Speltips & odds: AIK – Hammarby

Det är inte mycket som stämt för AIK på sista tiden. Klubben har värvat en mittfältare från en spansk femtedivisionsklubb, där han inte ens platsat i ungdomslaget, i en affär som väcker en hel del frågetecken. Man har även betalat 5 miljoner kronor till en agent vid namn John Celik, som ingen annan i fotbollssverige överhuvudtaget hört talas om. Att addera på det har man värvat en pojkspelare från Brommapojkarna, när det inte är tillåtet att värva barnspelare. Klubbens sportchef har dessutom tagit tjänstledigt. Det blåser kring AIK.

Själva resultaten på planen då? Man åkte ut ur Svenska Cupen mot Hammarby i kvartsfinalen, och har därefter inlett Allsvenskan med två förluster. När man buades ut i hemmapremiären mot Norrköping senast, 0-3, var klubbens ordförande på semester på Mallorca. Skulle det bli förlust mot Hammarby här – vilket i så fall redan blir lagets andra derbyförlust för i år – då är krisen om möjligt än mer total.

Hammarby har inlett Allsvenskan hyfsat, varken mer eller mindre. Man vann hemmapremiären mot Degerfors med 3-1, men förlorade sedan borta mot Häcken med samma siffror. Man stod för en någorlunda ok prestation mot de regerande mästarna, men bjöd på två mål och då var matchen mer eller mindre förlorad.

John Guidettis deltagande i derbyt har länge varit ett frågetecken, men det står klart att han missar derbyt. Annars är det inga nya skadeavbräck, mer än de spelare som saknats sedan tidigare.

Vårt speltips

AIK stod för en otroligt blek insats mot IFK Norrköping senast, och man kunde lika gärna ha förlorat med 0-4 eller 0-5. Hammarby torskade mot Häcken, men hade kunnat få med sig poäng från den matchen om man hade haft marginalerna på sin sida.

Pressen på båda lagen är stor, så är det alltid i derbyn, men på AIK är den extra stor. Frågan är om det påverkar laget positivt eller negativt. Att döma av hur laget såg ut mot Norrköping senast gissar vi på det sistnämnda.

Vi tycker utan tvekan att Hammarby har varit det bättre av dessa lag så här långt, och när vi tippar matchen har vi svårt att argumentera för annat än en grönvit seger. Hammarby har dessutom fått tillbaka stjärnvärvningarna Adi Nalic och August Mikkelsen, som båda hoppade in mot Häcken och stod för pigga insatser. Bra sparkapital att ha på bänken, eller från start redan nu. Vi spelar den raka 2:an, som finnes till 2.42 gånger pengarna hos Expekt.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner matchen
  • Odds: 2.42
  • Bettingsida: Expekt

Ni får för all del ta del av vår recension av Expekt, som ni hittar via länken. Expekt är en svensk och väletablerad bettingsida, som erbjuder bra odds. Kolla även in oddsbonusar utan omsättningskrav att spela med.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Annan betting inför matchen

Här spelar vi seger för Hammarby, men det finns gott om ytterligare spännande spel att kolla in. Nedan finner du tre spelförslag.

Speltips Odds från Expekt
Över 2,5 mål 2.07
Båda lag gör mål – Ja 1.80
Under 2,5 mål 1.76

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2498 Artiklar