Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Skadorna är Milans fel

Mitt i Milans skadekris får nu klubben beskyllningar från en gammal spelare som menar att det är Milans läkare det är fel på.

Alexandre Pato var supertalangen som skulle bli Milans nästa stora anfallsstjärna, men de efterhängsna muskelskadorna såg ut att ta kål på en väldigt lovande karriär. Sedan i vintras har Pato spelat sin fotboll hemma i Brasilien och Corinthians, och där nere har skadeproblemen lyst med sin frånvaro.

Nu har 24-åringen uttalat sig om skadorna som förstörde för honom i Milan, och han tar inte själv på sig ansvaret för dem.

– Mina muskelproblem berodde inte på mig. Jag hade många skador i Milan. Jag spelade, blev skadad, återhämtade mig och återvände till fystränaren igen. Felet är läkarnas som tvingade mig att spela alldeles för tidigt.

För tillfället upplever den rödsvarta Milano-klubben en rejäl skadekris med följande spelare i sjukstugan: Gabriel, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Daniele Bonera, Matias Silvestre, Jherson Vergara, Andrea Poli, Riccardo Montolivo, Riccardo Saponara, Kakà, Stephan El Shaarawy, M’Baye Niang och Giampaolo Pazzini.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar