Lazio - Inter: Inför matchen & laguppställning

Lazio tar emot Juventus på Stadio Olimpico, i den sista omgången av Serie A. Matchen avgör vilket av lagen som får spela i Champions League kommande säsong.

Lazio har gjort en förvånansvärt stark säsong, och ligger i dagsläget före jättar som Inter och Milan trots att man har sämre resurser. Fjärdeplatsen innehas för tillfället, vilken genererar i Champions League-spel till kommande säsong. Men trots att endast en omgång återstår är Champions League-platsen långt ifrån klar.

Inter ligger nämligen på femteplatsen, bara tre poäng bakom. Serie A avgörs, efter poängskillnaden, på inbördes möten och inte på målskillnad. Inter går upp på samma poäng som Lazio vid vinst, och eftersom det första mötet mellan klubbarna slutade oavgjort passerar Inter i så fall sin konkurrent.

Matchen är alltså att betraktas närmast som en final, då spel i Champions League kontra Europa League – som plats 5 ger – är så pass fördelaktigt för varje lag. CL-spel ger otroligt höga intäkter, och prestigen det innebär är också av stor vikt för att kunna locka till sig de bästa spelarna. Alla lag vill delta i Champions League, och detsamma gäller alla spelare.

Trolig laguppställning, Lazio

Strakosha
Felipe – Bastos – Radu
Marušić – Lucas Leiva – Parolo – Lulić
F. Anderson – Milinković-Savić
Immobile

Skador: Marco Parolo (tveksam), Ciro Immobile (tveksam), Luis Alberto (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Inter

Handanović
J. Cancelo – Skriniar – Miranda – D’Ambrosio
Brozovic – Vecino
Candreva – Rafinha – Perišić
Icardi

Skador: –
Avstängningar: –