Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 maj, 2018

Lazio – Inter: Inför matchen & laguppställning

Lazio tar emot Juventus på Stadio Olimpico, i den sista omgången av Serie A. Matchen avgör vilket av lagen som får spela i Champions League kommande säsong.

Lazio har gjort en förvånansvärt stark säsong, och ligger i dagsläget före jättar som Inter och Milan trots att man har sämre resurser. Fjärdeplatsen innehas för tillfället, vilken genererar i Champions League-spel till kommande säsong. Men trots att endast en omgång återstår är Champions League-platsen långt ifrån klar.

Inter ligger nämligen på femteplatsen, bara tre poäng bakom. Serie A avgörs, efter poängskillnaden, på inbördes möten och inte på målskillnad. Inter går upp på samma poäng som Lazio vid vinst, och eftersom det första mötet mellan klubbarna slutade oavgjort passerar Inter i så fall sin konkurrent.

Matchen är alltså att betraktas närmast som en final, då spel i Champions League kontra Europa League – som plats 5 ger – är så pass fördelaktigt för varje lag. CL-spel ger otroligt höga intäkter, och prestigen det innebär är också av stor vikt för att kunna locka till sig de bästa spelarna. Alla lag vill delta i Champions League, och detsamma gäller alla spelare.

Trolig laguppställning, Lazio

Strakosha
Felipe – Bastos – Radu
Marušić – Lucas Leiva – Parolo – Lulić
F. Anderson – Milinković-Savić
Immobile

Skador: Marco Parolo (tveksam), Ciro Immobile (tveksam), Luis Alberto (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Inter

Handanović
J. Cancelo – Skriniar – Miranda – D’Ambrosio
Brozovic – Vecino
Candreva – Rafinha – Perišić
Icardi

Skador: –
Avstängningar: –

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar