Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Fernando Llorente valde bort Real Madrid

Efter år av spekulationer lämnade till slut Fernando Llorente Athletic Bilbao i somras. Men det blev inte till Real Madrid som länge visat störst intresse utan till Italien och Juventus. Nu förklarar Llorente händelseutvecklingen som tog honom till Turin.

– Att gå till Real Madrid var en möjlighet. Det är en av de bästa klubbarna i världen. Det fanns ett verkligt intresse men aldrig någon överenskommelse så det blev aldrig något, säger forwarden till AS.

– Först var det omöjligt att lämna Athletic. Antingen skulle jag lämna för den summan som stod skriven i klausulen eller så skulle jag stanna. När tiden var inne var Real Madrid inte beredda att betala de pengarna, Juve var istället klubben som ingav förtroende.

Llorente har haft svårt att ta en plats i Juventus sedan flytten från Basiken i somras. Tre ligastarter och ett mål har det blivit – målet kom mot Hellas Verona i september.

Imorgon möts Real Madrid och Juventus i gruppspelet i Champions League.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar