Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 nov, 2010

En ovanlig och speciell match

Hårt kritiserade Intertränaren Rafa Benitez skapade sig en smula lugn och ro i och med Champions League-avancemanget i veckan när Milanolaget slog Twente med 1-0. Tidigt på söndagen ställs trippelmästarna mot Parma.

– Matchen mot Parma blir ovanlig och speciell. Dels med tanke på tiden och dels för att det är vår sista hemmamatch 2010, ett viktigt år för Inter och för alla Interfans, sa Benitez på dagens presskonferens.

Inter har väldeliga skadeproblem. Inför matchen mot Parma är stjärnorna Diego Milito och Samuel Eto’o frånvarande. I stället får Benitez sätta sitt hopp till Alibec, Jonathan Biabiany och Goran Pandev.

– Jag vet inte om alla kommer starta, men de är tre spelare med en offensiv mentalitet och det är vad vi behöver.

Inter skadelista: Coutinho, Chivu, Mariga, Julio Cesar, Milito, Maicon, Obi, Samuel, Suazo och Mancini. Dessutom är Samuel Eto’o avstängd.

I Parma saknas Paloschi, Galloppa, Morrone och Marques. Det mesta tyder på att Inter-bekante anfallaren Hernan Crespo får chansen från start.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar