Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2013

Conte som Capello och Lippi

Antonio Conte har åstadkommit stordåd i Turin de senaste säsongerna och har gjort Juventus till ett av Europas starkaste klubblag igen. Efter flera skrala år för Turin-klubben är man nu regerande mästare i Italien och dessutom på god väg mot kvartsfinal i Champions League.

I helgen väntar Napoli i ligan och Conte hyllas nu av en av Juventus direktörer, den gamle hårdskjutande mittfältaren Pavel Nedved. 

– Conte är en riktig stjärna och jag tycker verkligen om hans sätt att tänka. Utan tvekan kommer han att komma ikapp Marcello Lippi och Fabio Capello, säger Nedved till klubbens hemsida. 

– Han lyckas överföra sin ödmjukhet på spelarna och då kommer också resultaten. Om jag ska jämföra honom med Lippi eller Capello? hans ålder innebär givetvis att han inte vunnit lika mycket som tränare ännu, men han kommer ifatt. Han är en av de bästa. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1705 Artiklar