Moise Kean firar ett mål genom att tysta fansen.
NYHETER

Moise Kean fick utstå rasism och firade sedan framför Cagliarifansen. Nu säger Leonardo Bonucci att "skulden är 50-50".

Under hela Juventus bortamatch mot Cagliari igår fick Moise Kean (och även Blaise Matuidi) ta emot rasistiska glåpord från hemmafansen. Så fort den 19-årige anfallaren rörde bollen ropades det apljud, men det var Kean som fick det sista ordet.

I den 85:e minuten lyckades Kean göra mål, då han fastställde slutresultatet till 2-0. Han firade genom att ställa sig rakt framför hemmafansen och bara glo mot dem, i en gest som betydde ungefär "Vad säger ni nu?". Till följd av målgesten haglade de rasistiska hånen in värre än någonsin.

Bonucci: ”Skulden är 50-50”

Att rasismen fortfarande inte är borta från fotbollsläktarna i Italien är ett omtalat ämne, och Keans lagkamrat Leonardo Bonucci har nu gått ut i pressen för att uttala sig om det som hände under matchen igår. Till mångas förvåning är det inte för att försvara Kean, utan Bonucci fördelar istället skulden hälften åt båda håll.

– Kean vet att när han gör ett mål, måste han fokusera på att fira med sina lagkamrater. Han vet själv att han kunde gjort det där annorlunda, säger Leonardo Bonucci enligt football-italia.net.

– Det var rasistiska hån efter Keans mål, Blaise Matuidi hörde det och blev förargad. Jag tycker att skulden är 50–50, eftersom Moise skulle inte ha gjort så där och kurvan skulle inte ha reagerat på det där sättet.

– Vi är professionella, vi måste vara bra exempel och inte provocera någon.

Pjanic: ”Rasism har ingen plats i fotbollen”

Om Bonuccis uttalande är okänsligt och kanske rentav korkat, är mittfältaren Miralem Pjanic mer förstående:

– De är besvikna, särskilt Blaise eftersom det är andra året i rad det här händer honom här (på Sardegna Arena, Cagliari). Jag hoppas att rasismen kan försvinna. Hur det ska hända är upp till de som har makten till att göra förändringar.

– Det gör oss ledsna och killarna påverkas, för det här har ingen plats i fotboll, säger Pjanic enligt football-italia.net.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se