Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Wenger: Ambitionen och viljan finns där

Arsenal leder Premier League med fyra poäng efter gårdagens seger hemma mot Southampton. Arsène Wengers manskap har gått riktigt bra under hösten och fick igår god hjälp av gästernas målvakt, polacken Artur Boruc, som efter några mindre lyckade dribblingsräder gav Olivier Giroud öppet mål till 1-0.

Men oavsett hur seger grundlades har Arsenal med avsevärd tydlighet visat att de blir att räkna med ända in på mållinjen den här säsongen.

– Det är en lång väg att vandra, men ambitionen, fokuset och viljan finns där, säger Wenger om titeldrömmarna.

– Vi spelade mot ett bra Southampton som försökte hindra oss från att spela. De gjorde det bra och gjorde att vi inte kunde utnyttja våra chanser. Men vi utnyttjade två misstag. Jag kan verkligen se varför de kryssade mot United varför de vann mot Lverpol och varför de bara släppt in fem mål fram till idag. Det är ett lag som är väldigt välorganiserat.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1549 Artiklar