Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 aug, 2018

VIDEO: Marcelo Bielsas galna intervju hos Leeds

Marcelo Bielsa hade med sig tolk på intervjun i samband med sin första match som Leicester-tränare. Det blev dock aningen rörigt och underligt ändå.

Marcelo ”El Loco” Bielsa är, som smeknamnet antyder, känd för sina galenskaper. Han har sina egenheter och är oerhört hård och principfast, men det ger ofta resultat för klubbarna han tränar.

Inför denna säsong har han tagit över Leeds United i Championship, och förra helgen coachade han laget i dess säsongspremiär. Matchen slutade med en 3-1-seger mot Stoke City, och Pontus Jansson satt på bänken i hela matchen med anledning av att han nyligen spelat VM.

Men det var inte slutresultatet eller Janssons frånvaro som blev den stora snackisen efteråt, utan något helt annat.

Annorlunda användning av tolken

Marcelo Bielsa intervjuades före och efter matchen, och båda intervjuerna var minst sagt underliga. På grund av språkbarriären hade argentinaren med sig en tolk, vilken användes på ett något annorlunda sätt.

När journalisten ställde sina frågor på engelska översatte tolken som sig bör på spanska till Bielsa. Därefter viskade Bielsa sitt svar på spanska till tolken, som sedan viskade tillbaka hur Bielsas svar sades på engelska. Då sade Bielsa själv sedan svaret på engelska till journalisten, med en väldigt knackig engelska. Allt samtidigt som journalisten hörde tolken viska.

Varför tolken användes som han gjorde kan vi bara spekulera i, men vi fick åtminstone se två underhållande intervjuer.

Gå in på Youtube och sök på ”Marcelo Bielsa interview” så får du upp ett 4 minuter långt klipp med intervjun!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar