Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 20 okt, 2016

Manchester City – Southampton: Vinner Southampton på Etihad Stadium efter 12 år?

På lördag den 23 oktober spelas en het match i Premier League. Lagen som ställs mot varandra är två mycket klassiska lag i England. Manchester City tar nämligen emot Southampton i en match där det mesta självklart kan hända.

Manchester City toppar just nu tabellen i Premier League och har verkligen fått koll på sitt spel under starten. De har redan lyckats att vinna 6 av 8 matcher, och bevisat hela England att de är sugna på att ta hem ligan i år.

Läget inför matchen mellan Manchester City & Southampton

Southampton hittar vi något längre ner i tabellen för Premier League. Inte helt oväntat så ligger laget mitten, en plats som många experter har tippat att Southampton kommer sluta på. Southampton är absolut ingen enkel match för något lag.

Matchen spelas i Manchester, närmare bestämt på Etihad Stadium. Manchester City kan vara skakade efter deras Champions League-match denna vecka. Att delta i Champions League tar mycket på ett lags krafter och fokus. Speciellt efter bottennappet mot FC Barcelona. En match som slutade med en seger för FC Barcelona med hela 4-0.

Manchester City har däremot en stor fördel mot Southampton om vi ser tillbaka på statistik. Southampton har aldrig lyckats med att vinna på Etihad Stadium sedan april 2004. Det verkar helt enkelt inte vara en favorit arena för Southamption.

Det rödvit-randiga laget från har många gånger knäppt till större & topplacerade lag på näsan. Det finns även en otrolig segertradition i Southampton. Trots att läget flera gånger varit illa ute, så har de lyckats att göra godkända säsonger år efter år i Premier League

Bettingtips

När vi samlat ihop all nödvändig information inför matchen mellan Southampton & Manchester City, så har vi tagit ett beslut. Vi väljer att betta Manchester City som vinnare. Visst, ett ganska lågt odds på cirka 1,50 x insatsen (hos Bet365). Vi tror att Southampton får fortsätta se sig besegrade på Etihad Stadium ett tag till.

Vad talar för att Manchester City vinner matchen:

  • Vunnit alla matcher mot Southampton på hemmaplan sedan 2004
  • Stark & tillsynes frisk spelartrupp
  • Laget med absolut bäst start i Premier League 2016

Vad talar för att Southamption vinner matchen?

  • Manchester City kommer från en blytung förlust mot FC Barcelona i Champions League.
  • Formstarkt lag med ingen förlust på de 5 senaste matcherna för Southampton
  • Southampton är ett längre lag i genomsnitt. Kanske kan de vara vassare än Manchester City på hörnor & fasta situationer.

Se streams från Premier League

Skulle du vilja streama matchen mellan Manchester City & Southampton? Inga problem, vi hjälper dig att hitta bra och streams live från Sverige.

Det första tipset du får är att kolla inne hos din sajt för spel & betting. Det finns flera sjysta bettingsajter som erbjuder sina medlemmar stream från Premier League. Vi älskar verkligen bettingsidor på nätet som erbjuder streams på matchen. Det innebär då att du kan följa din match live, samtidigt som du enkelt kan lägga liveodds.

Att spela live är ingen nyhet, men ack så roligt. Det ökar garanterat spänningen i den matchen du valt att följa.

Matchen visas även hos Viasat Sport. Det är en betalningstjänst som du kan ta hjälp av för att streama fotboll från datorn eller mobilen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar