Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 23 jul, 2021

Jadon Sancho är klar för Manchester United

Jadon Sancho är klar för Manchester United

Redan den 1 juli 2021 bekräftades ryktet av Borussia Dortmund kring att de var överens med Manchester United om en övergång.

Det dröjde dock tills i dag, den 23 juli 2021, tills Manchester United officiellt presenterade att Jadon Sancho är deras nya värvning.

85 miljoner euro

Ett femårskontrakt med option på ytterligare ett år sägs ha kostat Manchester United 85 miljoner euro, motsvarande 870 miljoner kronor.

Jadon Sancho började spela fotboll i Watford, innan han redan som en 15-åring värvades till Manchester City.

Tyska Bundesligalaget Borussia Dortmund värvade Sancho innan hans ens hann debutera. I tyska Bundesliga har han gjort 104 ligamatcher, där han har nätat 38 gånger och assisterat 45 gånger. Totalt, inklusive alla turneringar, har det blivit 50 mål och 64 assist under 4 säsonger för Borussia Dortmund.

Han är ett stort avbräck för Bundesliga men en rejäl förstärkning när det kommer till status i Premier League.

En dröm som blir sann

Jadon Sancho första kommentar efter värvningen kom till Manchester Uniteds officiella hemsida:

”Jag kommer alltid att vara tacksam till Dortmund för att de gav mig chansen att spela a-lagsfotboll, även om jag alltid visste att jag en dag skulle återvända till England. Chansen att skriva på för Manchester United är en dröm som blir sann och jag kan inte bärga mig för att få spela i Premier League.

Det här är en ung och spännande trupp och jag vet att vi tillsammans kan utvecklas till något speciellt för att nå de framgångar som fansen förtjänar. Jag ser fram emot att jobba med managern och hans tränarstab för att ytterligare utveckla mitt spel.”

En väsentlig del av Solskjaers trupp i flera år framöver

Gladast av alla verkar managern Ole Gunnar Solskjaer vara som själv kommenterar värvningen så här:

”Jadon symboliserar den typen av spelare som jag vill hämta till klubben, han är en offensiv spelare enligt Manchester Uniteds bästa traditioner. Han kommer att utgöra en väsentlig del av min trupp i flera år framöver och vi ser fram emot att se honom blomstra. Hans statistik för mål och assists talar för sig själva och han för också med sig oerhörd snabbhet, stil och kreativitet till laget.

Old Trafford kommer att ge honom den plattform han behöver för att släppa lös hans outnyttjade talang och för att prestera på den högsta nivån. För en spelare i hans ålder har Jadon redan uppnått en hel del och han visade mod som flyttade utomlands för att visa vad han går för. Vi ser alla fram emot att välkomna Jadon till truppen då vi förbereder oss för den nya säsongen.”

En rejäl förstärkning

Manchester United imponerade förra säsongen och kom på en 2:a plats, med 21 segrar, 11 kryss och 6 förluster, med 74 poäng.

Fast det räckte inte riktigt till. Manchester City var fenomenala och vann ligan med 86 poäng.

Med Jadon Sancho i laget utökas Manchester Uniteds chanser rejält till ligaguldet.

I övrigt är Real Madrids franska mittback Raphael Varane på god väg att säkra kontraktet.

Det återstår att se vilka fler heta namn Manchester United förstärker truppen med.

Manchester United inleder Premier League säsongen hemma mot Leeds, den 14 augusti 2021, klockan 13:30.

Nyheter

topptipset
Topptipset på skottdagen 2024 (29/2) bjuder på en salig blandning av matcher från stora delar av världen.
29 februari, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
28 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 27/2 ger oss matcher från FA-cupen som blandas friskt med andra europeiska matcher.
27 februari, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar