Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 apr, 2012

Felvänd är han världens bäste anfallare

Förutom det matchavgörande målet stod Drogba för en oerhörd arbetsinsats och var en av Chelseas absoluta nyckelspelare i kvällens seger mot Barcelona.
– Felvänd är han är nog världens bästa anfallare, sa Glenn Strömberg tidigt under matchen.

När ivorianen vände bort två spelare i en och samma situation gick Strömberg upp i varv.
– Han är ju nästan bättre felvänd än rättvänd.

Men det var inte bara vackert spel som kännetecknade Drogba. Han gick flera tuffa dueller mot framför allt Puyol men de båda klappade om varandra efter i stort sett varje duell. Även när Javier Mascherano rivit omkull honom och tyckte att han filmade var Drogba uppe och så kramade de leende om varandra. Bara en gång hettade det till och det var när Droga och Puyol ramlat mer eller mindre på varandra och spanjorens sko ser ut att olyckligt träffa ivorianen i skrevet. Flera Barcelona-spelare, inklusive Puyol var upprörda men lommade till slut dit och drog upp sin motspelare. 
– Nu har han lugnat ner sig lite, nu är han där och kramar om honom igen, sa Strömberg när Puyol kom tillbaka

Strömberg spekulerade i att Di Matteo förmodligen hade tänkt starta med Torres men att Drogba nog fick platsen efter sin fina insats i helgens FA-cupsemifinal mot Tottenham.

– Möter du Barcelona så är Drogba ett bättre alternativ en Torres. Man blir ju så oerhört tillbakapressade och då är han viktig med sitt sätt att hålla i bollen och kunna lyfta upp laget, sa Lars Lagerbäck i Viasat.

Matchhjälten själv var glad men samlad när han blev intervjuad i Viasat.
– Vi är glada för resultatet och vi har lärt oss jämfört med för tre år sedan. Den här gången släppte vi ju inte in något mål.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar