Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 jul, 2014

Evras ersättare och Uniteds nya satsning

Han har används mest tillsammans med nyinkomna Herrera, Young, Fletcher och Evans på försäsongen. Tyler Blackett, vänsterback från Uniteds akademi, kan bli den som ersätter Patrice Evra i truppen.

Tränaren har i en presskonferens motiverat att erfarna spelare inte behöver vara höga i ålder. Även en ung och oerfaren spelare kan vara erfaren i fotboll. Är detta Van Gaals sätt att säga att han ska satsa på Uniteds yngre spelare? Öppningen ser ljus ut för Tyler Blackett, den 20-åriga vänsterbacken som slagit sig upp från klubbens ungdomsakademi.

Tagit upp spelare förut

Men också Michael Keane har fått visa upp sig mycket under försäsongen, som Van Gaal sagt gilla som fotbollsspelare. Kan dessa två, Keane och Blackett, ersätta de migrerande backarna Ferdinand, Vidic och Evra? Kanske, trots allt har Van Gaal bevisat att han vågar satsa på unga spelare från den egna akademin. Till exempel Thomas Müller och David Alaba under åren i Bayern München och Xavi och Carles Puyol i Barcelona.

Möjligtvis blir det en fortsättning på historien och nya stjärnor träder fram under holländaren. En del tycker att Manchester United ska värva in kvalité istället för att ta upp oförutsägbara kort. För de som inte tror på att börja om, satsa ungt och nytt. Här kommer ett citat från en präktig herre vars namn ni nog hört talas om: ”Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning”.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar