Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 nov, 2012

Engelska spelare stannar längre än utländska

Lokala talanger är ett guldkorn i många klubblag, så även i Arsenal. Sedan holländaren Robin van Persie lämnade Arsenal i somras har manager Arsene Wenger poängterat att det inte är någon tillfällighet att klubben har så många engelska spelare.  

I laget återfinns bland annat Jack Wilshere, Theo Walcott, Kieran Gibbs, Alex Oxlade-Chamberlain, Carl Jenkinson, Emmanuel Frimpong och Nico Yennaris.

– Det är… ingen tillfällighet. Det arbete vi har åstadkommit har vi fått genom att ha många bra engelska spelare, säger Wenger på Arsenals officiella hemsida.

– Först tittar på kvaliteten. Om spelaren är lokal så är det naturligtvis ännu bättre, eftersom det garanterar med stabilitet eftersom engelska spelare är mer benägna att stanna i Arsenal än utländska aktörer. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar