Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 dec, 2011

Det är inte filosofin det är fel på

Varje år som någon Chelsea-manager misslyckats med att leda klubben till någon titel har den framgångstörstande ägaren Roman Abramovich tagit beslutet att ge denne sparken.

Trotts det faktumet är André Villas-Boas inte orolig. Portugisen har haft det allt annat än lätt under sin första höst på Stamford Bridge men hävdar också att han har ägarens fulla stöd. 

– Jag har säkerheten, säger Villas-Boas enligt Sky Sports. Diskussioner har varit igång med styrelsen och de har visat sitt fulla stöd. 

Villas-Boas skrev på ett treårskontrakt med Chelsea i somras och har inte för avsikt att lämna sitt uppdrag i förtid. 

– Det finns inget schema för när vi ska uppnå vissa saker. Vi undviker inte vårt ansvar det här året, det är en sak som är säker. Om vi misslyckas det här året, som vi gjorde förra året, så har vi inte hållit måttet och får då se vad som gick snett. 

– Om om vi ser tillbaka på den här perioden när säsongen är över så kommer vi alltid att se på perioden som en period där vi tappade våra poäng. De kommer aldrig att tappa tron eftersom filosofin inte är fotbollens cancer. Filosofin är inte anledningen till varför vi förlorar matcher. Filosofi är att spela bra fotboll för fansen, bra fotboll för att försöka vinna matcher. Det har vi försökt att göra. 

Imorgon spelar Chelsea en mycket viktig match mot Newcastle i ligan. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar