Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 mar, 2011

Den perfekta moderna målvakten

Edwin van der Sar har en strålande tid i Manchester United bakom sig sedan han kom till klubben sommaren 2005. Tre Premier League-titlar, en Ligacuptitel och en titel i Champions League på fem år talar sitt tydliga språk.

För Rio Ferdinand finns det inte nog med ord för att beskriva den holländska burväktaren.

– Han har varit fantastisk i United sedan han anlände. Om jag ska vara ärlig så har han förändrat mitt sätt att se på målvakter, säger Ferdinand till Inside United.

– Om jag någonsin blir en tränare så kommer jag att försöka skaffa mig en målvakt med så många av Edwins karaktärsdrag som möjligt. Du måste vara bra med båda fötterna och lugn under press. Det är Edwin.

– Han är också mycket bra i kommunikationen med försvararna. En annan sak att komma ihåg är att han alltid är bra när det krävs. Folk ser andra målvakter som gör bra räddningar i andra lag och att de gärna skulle vilja se den spelaren i United. Men det är annorlunda at vara målvakt i United jämfört med någon annan klubb. Du kanske bara gör en räddning per match men du måste förbli alert och fokuserad när det gäller. Det är det som särskiljer bra målvakter från fantastiska målvakter.

Ikväll ska van der Sar stoppa Didier Drogba, Fernando Torres och Nicolas Anelka på Stamfords Bridge.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1558 Artiklar