Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Defoe rädd att missa VM i Brasilien

Efter värvningen av Roberto Soldado har Jermaine Defoe fått tämligen sparsamt med speltid i Tottenham den här säsongen. Engelsmannen har mestadels fått nöja sig med inhopp och spel från start i cuperna och det är någonting som oroar honom inför VM nästa sommar.

– Du kommer med i VM-truppen baserat på dina meriter och du måste spela för ditt klubblag. Om du som forward inte får möjligheten att spela så blir det svårt, säger Defoe efter inhoppet i Englands förlustmatch mot 0-2 mot Chile igår kväll.

Defoe har bara startat en av Tottenhams elva Premier League-matcher den hör hösten – den matchen förlorade Spurs med 0-3 hemma mot West Ham.

– Det är viktigt att alla spelare i landslaget återvänder till sina klubblag och spelar för att imponera på förbundskaptenen. Det är lång tid kvar till VM och mycket fotboll kommer att spelas, vi får se vad som händer. Man vet aldrig, jag kanske kommer att spela varje match från och med nu.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar