Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 maj, 2012

City kommer att lägga ut vansinniga summor och löjliga löner

I söndags fick Manchester City lyfta Premier League-pokalen för första gången på 44 år, och för totalt tredje gången i historien. Det sved extra mycket för Manchester United, som stått som segrare majoriteten av de senaste tjugo åren, att se de lokala rivalerna snuva dem på titeln med en bättre målskillnad. Det har gjort dem revanschlystna.

– Manchester United kan och kommer att locka till sig några av världens bästa spelare inför nästa säsong, det råder det ingen tvekan om, säger verkställande direktören David Gill till Manchester Evening News.

Han menar att United kommer att behöva stärka sitt lag ytterligare för att ta tillbaka ligatiteln nästa år, och att klubben har goda möjligheter till det.

– Våra intäkter är bland de tredje största i världen. Vi kan investera i spelare både i överföringar och kontrakt, och vi betalar väldigt bra. Det gör oss till en väldigt attraktiv klubb. Men vi har även andra tillgångar i United som lockar de allra största spelarna, så som Alex Ferguson och alla hans rekord, chansen att få spela tillsammans med spelare som Ryan Giggs eller vår historia och vårt kulturarv, säger David Gill.

Manchester Uniteds fans vill gärna att klubben ska öppna upp den stora plånboken för att förbättra och utöka laget, men Sir Alex Ferguson tänker inte bjuda upp till något priskrig om värvningar med Manchester City.

– Vi vet att City kommer att spendera en förmögenhet på nya spelare, betala vansinniga summor och löjliga löner. Vi vet att det kommer att hända och vi kan inte göra något åt det. Vi är en klubb som inte kan spendera en förmögenhet på redan bevisade bra spelare. Vi investerar i stället i spelare som kommer att stanna i klubben en lång tid, spelare som kommer att skapa en karaktär i klubben. Vi är bra på det och kommer att fortsätta på det sättet. 

– Vi vinner inte alltid men vi är alltid i där, vilket är en bekräftelse på att vi tänker rätt, slår Ferguson fast.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar