Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 aug, 2012

Chelsea kommer att sparka Di Matteo

Sportsiten Give Me Football har ställt frågan ”vilken tränare sparkas först i Premier League?” till sina läsare och fått hela 44 000 svar: Roberto Di Matteo blir förste manager att få foten den är säsongen. 

Över 28 procent av de 44 000 röstande tror att Di Matteo kommer att hamna i Roman Abramovichs giljotin. Men han utmanas. Och det av den manager som suttit allra längst på sin post: Sir Alex Ferguson. 

Hela 27 procent av rösterna föll på den hetlevrade skotten, trots att han styrt United med järnhand de senaste 26 åren. Även André Villas-Boas finns med i toppen av den mindre smickrande listan med sina 21 procent. 

Roberto Mancini däremot sitter helt säkert och fick minst röster av alla Premier League-tränare. Tämligen säkert sitter också Liverpools Brendan Rodgers som fick nio procent av rösterna. 

Arsène Wenger fick bara åtta procent av de 44 000 rösterna. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar