Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 sep, 2011

Arsenals offensiv gynnar oss

En av kvällens mest intressanta matcher i Champions League spelas i Tyskland där Borussia Dortmund tar emot Arsenal på Signal Iduna Park.

Den tyska mästarklubben är lite av en joker i årets upplaga av Champions League. Trots att tränare Jürgen Klopp tappat kreatören Nuri Sahin till Real Madrid så finns det gott om kompetens i laget. 

– Vi ser fram emot den här matchen. Jag har haft en diskussion med (Shinji) Kagawa eftersom mycket har förändrats för honom det senaste året. Han har blivit en mycket viktigare spelare med nytt ansvar. Det är normalt att han inte spelar perfekt i varje match, jag har därför bett honom att gå ut och ha roligt. Förhoppningsvis gör han en fantastisk match, säger Klopp.

– Jag tror att det är bra för oss att Arsenal spelar så offensiv fotboll. De spelar väldigt anfallsglad fotboll, men det spelar ingen roll vem som spelar, vi bryr oss bara om oss själva. 

Lucas Barrios, Marvin Bakalorz, Patrick Owomoyela och Julian Kock är inte spelklara till matchen ikväll.

För Arsenals del kan Champions League-spelet bli en nystart efter den tunga säsongsinledningen. 

– Vi var tvungna att kvala till Champions League och fick ihop vår trupp väldigt sent. Men vi visade kvalitet senast mot Swansea och vi försöker att bli bättre för varje match som går, säger Wenger inför matchen ikväll.

– Vi har stor respekt för Dortmund. De spelar lite som Arsenal – de spelar offensivt och snabbt. Vi vill också spela offensivt och det kommer att bli en bra och intressant match. Vi är vana att spela matcher i Europa men det kommer att bli speciellt i Dortmund, på grund av publiken. 

Skadeproblemen hopar sig för Wenger. TomᚠRosický saknas tillsammans med Aaron Ramsey, Thomas Vermaelen, Abou Diaby, Jack Wilshere och Sébastien Squillaci. 

Senast lagen möttes i Champions League-sammanhang var för nio år sedan. Den gången vann Arsenal på hemmaplan men förlorade i Dortmund efter två mål av tjecken Rosický.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar