Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 3 dec, 2018

Arsenal klättrar förbi Tottenham – i andra halvlek

Arsenal lyckades kamma hem en vinst mot Tottenham i Premier League.

Matchen började med att Arsenal pressade högt och skrämde tillbaka Tottenham till vars egna straffområde. Upprepade gånger tappar Tottenham-spelarna bollen och läge efter läge erbjuds åt The Gunners.

Efter dryga tio spelade minuter blir det straff till Arsenal, efter vad som såg ut att vara hands på Vertonghen på inlägg från hörna. Ayubameyang satte straffen och hela Emirates fladdrar upp i jubel. 1-0.

Men det tog inte en alltför lång tid tills Eric Dier kvitterade från ett inlägg som Arsenal-målvaken Berndt Leno klantar in till1-1. Dier ser ut att få till en snudd, som sedan studsar på ett par undermåligt positionerade målvaktsarmar och in i mål.

Det tar inte slut där. Springandes kommer Heung-Min Son in i straffområdet och ser ut att få en fot från försvararen, som orsakade att han tappade balansen. Plötsligt pekar domaren på straffområdet, straff, som sedan Harry Kane respektlöst spikade in i mål. 1-2.

In på andra halvleken byttes Aaron Ramsey in, och som förändrade hela matchens utgång. Vid minut 56 kommer en skruv från Hector Bellerin rusande förbi hela Tottenham försvaret som Ramsey sedan skarvar vänster åt Aubameyang som hänsynslöst placerar den i målets högra sida. Arsenal har kvitterat. Vid minut 76 assisterar återigen Ramsey, fast denna gång är det Lacazette som placerar den på målets vänstra nedre hörn. Arsenal leder med 3-2.

Måldramat fortsätter och nu är det Torreira som avslutar festen genom att diskret smyga upp, tar emot bollen, skär in och skjuter ett raketskott rakt in målets vänstra sida. Chanslöst för Lloris. Springandes tar Torreira av sig tröjan och glider mjukt på gräset. Stämningen förändras radikalt på Emirates och nu jublas det orubbligt.

Matchen fortsätter med bitterhet och frustration hos Tottenham-spelarna, medan Arsenalspelarna började ”leka”, eller ”lattja” om man vill uttala det på det viset. Arsenal började slappa sig, ”vi leder med 4–2, och detta börjar bli lekstuga”. Då vart det droppen för Tottenham-försvararen som brutalt flyger in med en glidtackling på Lacazettes högra fot. Två gula kort. Ut. Bittra Vertonghen som åkte på ett rött kort verkar ha haft en alltför dålig dag. Började med hands och slutar med ett rigoröst rött kort rakt upp i hans för stunden livlösa ansikte.

Arsenal såg ut att från halvlek till minut nittio att ha kontroll på matchen, med de obarmhärtiga fysiska kamperna som Tottenham spelarna fick erfara. Det var svårt för Tottenham spelarna. Nu var man på Emirates, och Arsenal visade återigen vart skåpet skulle stå såsom de gjorde mot Liverpool.

I vår införmatchrapport för denna match hade vi tippat att Arsenal skulle vinna denna, till oddset 2.60 på Bet365. Vi hade spekulerat att Arsenal var i god form och om de kunde motsätta sig Liverpool, kunde de lika gärna göra mot Tottenham med tanke på deras goda form. Länken till vår införmatch-rapport hittar du nedan.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar