Arsenal i desperat läge

Arsenal i desperat läge

Tre säsonger utan Champions League-fotboll och det får bara inte bli en fjärde. Så tänker alla Arsenal-fans, som längtar efter att spela bland Europas främsta. Nu siktar klubben på att spela Champions League nästa säsong, och för att komma dit krävs det en hel del slit och även lite tur.

Arsenal ligger för närvarande på nionde plats i Premier League-tabellen och åkte nyligen på två raka förluster som förvärrade situationen. Dock vann de sin senaste match mot Southampton. Nu har Arsenal sju matcher kvar att spela i Premier League och elva poäng till fjärde plats, och det har aldrig varit mer nervkittlande för Arsenal-fansen. Inte heller har det gått så dåligt som det gör denna säsong.

Nyligen blev Arsenals målvakt Bernd Leno skadad i mötet med Brighton. Bernd Leno är den andra viktigaste spelaren som Arsenal har just nu, om inte den allra viktigaste. Om det inte vore för honom hade Arsenal lika gärna kunnat befinna sig på fjortonde plats eller liknande. Personligen känns det som Bernd Leno gör allt jobb i defensiven. Försvararna klantar till det men då är det Bernd Leno som måste städa upp röran efter dem. Tysken anses vara Premier Leagues just nu bästa målvakt. Men det är inte bara försvaret som sviker honom, utan även mittfältet som strosar omkring runt straffområdet. En svaghet som Arsenal har utvecklat denna säsong är att de har svårt att hindra motståndarlaget från att skapa chanser.

Sju ligamatcher kvar

Arsenal nästkommande och sista sju matcher i Premier League ser ut så här:

Arsenal – Norwich (H)

Wolverhampton Hamptons – Arsenal (B)

Arsenal – Leicester (H)

Tottenham – Arsenal (B)

Arsenal – Liverpool (H)

Aston Villa – Arsenal (B)

Arsenal – Watford (H)

Av dessa sju matcher kommer tre av dom bli svåra matcher för ”The Gunners”, varav två av dem är mot Liverpool och Leicester och den tredje mot ärkerivalen Tottenham. Är vi realistiska tror jag personligen att Arsenal har potentialen att i alla fall lyckas skrapa ihop 15 poäng av dessa alla sju matcher. Det är alltså fem vinster och två förluster. Ska Arsenal nå femton viktiga poäng gäller det alltså att inte åka på några oavgjorda eftersom det skulle i så fall kosta mycket.

Som tidigare nämnt i denna artikel så har Arsenal återkommande haft problem med försvaret och det gäller att man hittar något som funkar i försvaret. Dock tror jag det är spelarna som slarvar till det och inte tränaren. Kanske om de försöka hålla sig lugna i sådana situationer skulle kunna lösa försvarets bekymmer. Hursomhelst återstår det att se hur Arsenal slutar upp denna säsong, men jag har magkänslan av att det kommer gå bra.

Speltips på fotboll

Marseille – PSG (8/2): Stream, speltips & odds
Marseille - PSG (8/2): Stream, speltips & odds
Le Classique i Coupe de France! Här ger vi er allt inför åttondelsfinalen mellan Olympique Marseille och Paris Saint-Germain.
7 februari, 2023 | Emil Sandberg
Manchester United – Leeds (8/2): Stream, speltips & odds
Manchester United - Leeds (8/2): Stream, speltips & odds
Rivalmöte på Old Trafford! Läs allt inför Manchester United - Leeds United, när lagen möts i Premier League på onsdag kväll.
7 februari, 2023 | Emil Sandberg
Salernitana – Juventus, 7/2: Speltips & stream
Salernitana - Juventus, 7/2: Speltips & stream
Två målglada gäng drabbas samman när Salernitana tar sig an Juventus i Serie A. Odds på att båda lagen nätar lockar och får vårt speltips i matchen.
6 februari, 2023 | Katten Jansson